CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Öymen:

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Öymen: -(Suriyedeki olaylar) Kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, sebebi ne olursa olsun, bütün şiddet eylemlerini kınamalıyız (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Birleşmiş Milletlerin (BM) Suriyede işkence ve infaz yapan silahlı grupları eleştirdiğini, Türkiyenin ise eleştirmediğini belirterek, Kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, sebebi ne olursa olsun, bütün şiddet eylemlerini kınamalıyız dedi.
     Edirne Kitap Fuarına katılmak amacıyla kente gelen Öymen, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiyi ziyaret etti.
     Öymen, burada yaptığı konuşmada, Edirnenin Türkiyedeki en uygar ve çağdaş şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
     Bir gazetecinin, Eski bir diplomat olarak, Suriye siyasetini nasıl buluyorsunuz- sorusu üzerine Öymen, şunları söyledi:
     Bakın, Birleşmiş Milletler (BM) hem Suriyeyi hem de silahlı grupları eleştiriyor. Bu silahlı grupların da insanlık dışı davranışlarda bulunduğunu, işkence ve yargısız infaz yaptığını görüyoruz. Bunu Birleşmiş Milletler de eleştiriyor ama Türkiye eleştirmiyor halen.
     Eksiklik bu noktadadır. Kanaatimce, kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, sebebi ne olursa olsun, bütün şiddet eylemlerini kınamalıyız. Türk dış politikasının da ana ilkelerinden biri budur. Bu ilkeden uzaklaşmamak lazım.
     Sedefçi de Öymenin çok sevdiği bir ağabeyi olduğunu belirterek, Ağabeyimiz ile aynı duyguları paylaşan, laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan, Mustafa Kemal Atatürkün izinden yürüyen insanlar olarak beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz diye konuştu.
     Sedefçi, Öymene Kırkpınar Yağlı Güreşlerini temsil eden güreşen pehlivan heykelciği armağan etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Öymen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER