CHP Edirne Milletvekili Gürkan:

CHP Edirne Milletvekili Gürkan: -Biz etnik kökene dayalı her türlü milliyetçiliği reddeden bir partinin ve anlayışın mensuplarıyız


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, parti olarak etnik köken milliyetçiliği yapılmasına karşı olduklarını belirterek, Biz etnik kökene dayalı her türlü milliyetçiliği reddeden bir partinin ve anlayışın mensuplarıyız dedi.
     Gürkan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, CHPnin, Atatürkü ve cumhuriyet değerlerini kullanarak insanları yönlendirmeye çalıştığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
     Parti olarak etnik köken milliyetçiliği yapılmasına karşı olduklarını belirten Gürkan, Biz etnik kökene dayalı her türlü milliyetçiliği reddeden bir partinin ve anlayışın mensuplarıyız. Herhangi bir etnik kökenin milliyetçiliği yapılıyorsa biz buna öteden beri karşıyız. Ama biz Atatürk milliyetçiliğini, Ulu Önderin kendi tanımıyla Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk milleti denir ifadesindeki milliyetçiliği göğsümüzü gere gere yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz diye konuştu.
     Türkiyenin arazilerinin çiftçilerin içinde bulunduğu zor durum ve girdi maliyetlerin yüksekliği nedeniyle boş kaldığını öne süren Gürkan, Ama Türkiye Cumhuriyetinin Tarım Bakanlığı gidiyor Sudanda 5 milyon dönüm arazi kiralıyor. Bunun doğru olup olmadığını Tarım Bakanına sordum, cevabını bekliyorum dedi.
    
     -Çağrı merkezi talebi
    
     Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağın memleketi Erzuruma Alo 182 hattının çağrı merkezini kurdurduğunu iddia eden Gürkan şunları kaydetti:
     Sağlık Bakanımız Müezzinoğlundan Alo 182 hattı çağrı merkezinin bir benzerinin Edirneye kurulmasını talep ediyorum bir Edirneli olarak. GSM şirketlerinden birinin çağrı merkezini de bakanlık imkanlarını ve gücünü kullanarak Edirneye kurdurmasını Edirneliler adına talep ediyorum. Hiç olmazsa 4 bine yakın gencimiz iş bulur.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber CHP Edirne Milletvekili Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER