CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: -Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsünün arazisi tümüyle Bandırma İİBFye bırakılmalı


BALIKESİR (A.A) - CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsünün arazisinin tümüyle Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine (İİBF) bırakılması gerektiğini söyledi.
     Havutça, yaptığı açıklamada, Balıkesirin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir kapsamına alınırken, beldelerin kapatılmasını doğru bulmadığını ifade etti.
     Ada belediyelerinin kapatılması yerine, onlar için özel bir statü gerektiğini dile getiren Havutça, Balıkesirde, bu konumda Avşa Belediyesi bulunuyor. Ülkemiz turizmi açısından özel bir yeri bulunan Avşa Belediyesinin kapatılması hata olup, turizm hizmetleri açısından sıkıntı yaratacaktır dedi.
     Havutça, Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsünün arazisinin tümüyle Bandırma İİBFye bırakılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bir kentin ekonomik gelişmesinde fakültelerin rahat bir ortam içinde eğitim öğretim vermesinin rolü büyüktür. Örneğin, Bursanın gelişmişlik oranının yüksekliğinde, Görükle Yerleşkesinin katkısı büyük olmuştur. Bu nedenle eski ismi Merinos Çiftliği olan bugünkü Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü alanının tümüyle Bandırma İİBFye bırakılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü, Bandırma ve yöresinde, koyunculuk araştırması üzerine çalışmalar yapabilecek birçok kuruluş bulunmaktadır. Bu konuda önümüzdeki günlerde TBMMye bir önerge vereceğim.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER