CHPnin kuruluşunun 89. yıl dönümü

CHPnin kuruluşunun 89. yıl dönümü


ANTALYA (A.A) - CHPnin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
     CHP İl Başkanı Devrim Kök, il yöneticileri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile parti binasında tebrikleri kabul etti. Daha sonra partililer, parti binasından Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Burada düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
     Kök, törende yaptığı konuşmada, daha fazla özgürlük, demokrasi isteyen, daha gelişmiş, tam bağımsız bir Türkiye hayal eden kitlelerin adresinin CHP olduğunu söyledi.
     Bundan 89 yıl önce büyük önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet Halk Fırkası olarak kurulan CHPnin, Anadolu coğrafyasında başardıkları, ezilen tüm halkların şiarı olduğunu ifade eden Kök, Mustafa Kemal Atatürkün sadece Türk milletinin değil, zulme ve haksızlığa uğrayan tüm halkların önderi olduğunu kaydetti.
     Partilerinin kurulduğu günden bu yana halka demokrasiyi, beraber yaşama kültürünü, insan hak ve özgürlüklerini, vatandaşlık bilinciyle sunduğunu belirten Kök, 90 yıllık çınarın gölgesinde huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayan Türk ulusu, daha nice yıllar bu ulu çınar kökleri gibi birbirine sımsıkı sarılarak yaşayacaktır. Bu ülkede huzur içerisinde bir ve bütün olarak yaşamamızı sağlayan başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere partimize emeği geçmiş herkese minnetlerimizi sunuyoruz dedi.
     Törene CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHPnin kuruluşunun 89. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER