CHPli Gülerin sözleri

CHPli Gülerin sözleri -BDP Diyarbakır Milletvekili Tan: Hanımefendi açsın biraz tarih okusun, Birinci Büyük Millet Meclisinin zabıtlarına baksın


DİYARBAKIR (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Yunan Ankara önlerine Polatlıya geldiği zaman eşittik, ondan sonra mı eşit olmadık- Hanımefendi açsın biraz tarih okusun, Birinci Büyük Millet Meclisinin zabıtlarına baksın dedi.
     BDP Diyarbakır İl Başkanlığında Genel Başkan Yardımcısı Meral Beştaş ile birlikte basın toplantısı yapan Tan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Gülerin Genel Kurulda söylediği Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz ifadelerinin değerlendirmek istediğini belirterek, CHPnin bir milletvekili Türklerle, Kürtlerin eşit olmadığı ile ilgili dünden beri bütün kamuoyunu meşgul bir beyanat verdi. Şu cevabı vermek istiyorum. Yunan Ankara önlerine Polatlıya geldiği zaman eşittik, ondan sonra mı eşit olmadık- Hanımefendi açsın biraz tarih okusun, Birinci Büyük Millet Meclisinin zabıtlarına baksın. Milletvekilidir, Ankarada vardır zabıtların hapsi. Kim kimle eşittir- Kim kimle kardeştir- Kim kime ne yaptı- Bilmiyorsa meclis zabıtları orada okusun, kendinde yoksa ben göndereyim dedi.
     BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise, partisinin Diyarbakır 2. Olağan Kongresinin 26 Ocak tarihinde yapılacağını, bu kongreyi önemsediklerini söyledi.
     Diyarbakırda geçen hafta Pariste öldürülen 3 kadın için büyük bir cenaze töreni yapıldığını ifade eden Beştaş, BDP olarak bize ne kadar büyük görevler düştüğünü halkın temsili, Kürt sorunun çözümü, Türkiyenin demokratikleşmesi ve yeni anayasa konusundaki çalışmalarımızı olanca hızıyla sürdürüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan - Cihan Eser
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber CHPli Gülerin sözleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER