CHPden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine ziyaret

CHPden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine ziyaret -CHP İl Başkanı Keleş: -"Sürekli zarar eden hayvancılar, kredi borçlarını ödeyemez hale geldi"


SAKARYA (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Yönetimi, Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.
     CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, ziyarette yaptığı konuşmada, hayvancılık ve tarımın ülkede giderek kötüleştiğini öne sürerek, et, süt tozu, besilik, dana, kurbanlık ve en sonunda saman ithal eder hale geldiklerini söyledi.
     Üreticilerin zor duruma düştüğünü ileri süren Keleş, "Sürekli zarar eden hayvancılar kredi borçlarını da ödeyemez hale geldi. Bu gidişle daha fazla ithalat ve dolayısı ile yabancı ülke üreticileri desteklenmeye devam edilecek" dedi.
     Birlik Başkanı Hakan Candemir ise 2012-2013te üreticilerin sürekli zarar ettiğini belirterek, süt fiyatlarının işletme giderleri karşısında geri kaldığını savundu.
     Asıl sorunun konsantre ve kaba yem fiyatlarının yüksekliğinden kaynaklandığını iddia eden Candemir, "Hayvancılık genel olarak ihmal ediliyor. 20 başlık bir işletme ayda 2 bin lira zararla üretim yapmaya çalışıyor" diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber CHPden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER