CHPden Beykoz Belediyesinde yolsuzluk iddiası

CHPden Beykoz Belediyesinde yolsuzluk iddiası -CHP Beykoz İlçe Başkanı Yılmaz, Beykoz Belediyesince 2011den beri İGDAŞa ödenmesi gereken borç için kesilen çeklerin tahsil edildiğini, ancak paranın borçların ödenmesinde kullanı


İSTANBUL (A.A) - CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Beykoz Belediyesince 2011den beri İGDAŞa ödenmesi gereken borç için kesilen çeklerin tahsil edildiğini, ancak paranın borçların ödenmesinde kullanılmadığını iddia etti.
     Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapan Yılmaz, açıklama yapacaklarını bilmesine rağmen, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilekin, yurt dışına çıkmasının sorumsuzluk örneği olduğunu savundu.
     Bu hafta yaşanan bir olayın, yolsuzluğun ne kadar pervasızca yapıldığı gösterdiğini ileri süren Yılmaz, şunları kaydetti:
     Geçen hafta bir yurtsever memurumuzun bize ilettiği bir bilgiyle yola çıkarak, Beykoz Belediyesinin 2011den beri periyodik zamanlarda İGDAŞa ödenmesi gereken borç için çekler kesilmiş ve mutemede teslim edilmiş. Mutemet parayı bankadan çekmiş ama borç ödenmemiştir. Birileri bu parayı, Beykoz halkının parasını, cebine koymuştur. Bu olay bir kereye mahsus ise bir memur vicdansızlık yapıp belediyenin parasını cebine attı diye kabullenebiliriz. Ama bu olay 2011den bu yana zaman zaman veya sürekli yapılıyorsa bu tek kişinin işi olamaz. Bunun belediye içinde başka ortakları olduğunu da düşünmek zorundayız.
     Basın açıklamasına, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, partinin ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Belediyenin açıklaması-
    
     Beykoz Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, TTNET tarafından belediyenin Mali İşler Müdürlüğüne gönderilen faksta, ödenmeyen faturalar olduğunun belirtildiği ifade edilerek, izinde olan 20 yıllık mutemet Ferhat Hamzadan ödemelerle ilgili dekontların istendiği aktarıldı.
     Makbuzları gösteremeyen Hamza hakkında tutanak tutulduğu belirtilen açıklamada, Başkan Çelikbilekin Hamza hakkında gerekli araştırma ve soruşturma yapılması için Teftiş Kurulu ve İnsan Kaynakları müdürlüklerine talimat verdiği ve savcılığa da suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.
     Açıklamada, Hamzanın soruşturma süresince açığa alındığı belirtilerek, Mali İşler Müdürlüğü, İGDAŞ, Türk Telekom ve diğer kurumlara gerekli yazışmaları yapmıştır. Ödenmeyen faturaların tespit çalışması devam etmektedir. Bugüne kadar kurumlardan faturaların ödenmemesine dair uyarı yapılmamış, ilk gelen uyarı faksıyla birlikte ivedi olarak gerekli işlemler yapılmıştır denildi.
     CHP Beykoz İlçe Başkanlığının, kamuoyunu yanlış yönlendirme çalıştığı savunulan açıklamada, Çelikbilekin usulsüzlüğe müsamaha göstermediği ve gerekli işlemleri bizzat başlattığı bildirildi.
    
     Muhabir: Kenan Tunç - Mehmet Ali Derdiyok
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber CHPden Beykoz Belediyesinde yolsuzluk iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER