Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -"İstiyoruz ki evlatlarımız, yavrularımız şehit olarak gelmesin, gözyaşları artık dinsin. Böyle bir gayretimiz var"


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İstiyoruz ki evlatlarımız, yavrularımız şehit olarak gelmesin, gözyaşları artık dinsin. Böyle bir gayretimiz var" dedi.
     Of ilçesinde anne ve babasının mezarlarını ziyaret eden Bayraktar, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle buluştu.
     Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede stresli bir süreçten geçtiklerini belirterek, "İstiyoruz ki evlatlarımız, yavrularımız şehit olarak gelmesin, gözyaşları artık dinsin. Böyle bir gayretimiz var. Bölgemizde sürece tam destek yok, yüzde 40-45 civarında bir destek var. Diğer bölgelerde yüzde 70-80 civarında destek var" diye konuştu.
     Trabzonun Türkiyede önemli bir yeri olduğunu ifade eden Bayraktar, "Ofun da ülkemizde önemli bir yeri var. Ofu sadece Of olarak değil, Hayrat, Çaykara ve Dernekpazarı olarak, bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Buraların da kalkınması için nüfusun artması lazım. Fakültemizin biraz daha canlandırılması lazım. Köy yollarımızı daha güzel hale getireceğiz. Yeni bir Bakanlık olarak her tarafa yetişemiyoruz. 2013 yılında bu yatırımlara daha çok ağırlık vereceğiz. Gençlerimize iş imkanı sağlamak için adımlar atacağız" dedi.
     Trabzonun çocuğu olarak zor şartlar altında okuduklarını kaydeden Bayraktar, "O nedenle zorlukları biliyoruz. Buranın bir evladı olarak, Bakan olarak Allahın izniyle biz sizin yüzünüzü kara etmeyiz. Hem Ofa hem Trabzona ve ilçelerine gerekli destekleri vereceğiz" diye konuştu.
    
     -Ortaokul yıllarındaki fotoğrafı hediye edildi-
    
     Bakan Bayraktar, tüm Türkiyede büyük bir seferberlik başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     "Kentsel dönüşümü başlattık. Çevre temizliği, derelerin temizliği, katı atıkların ve çöplerin ayrıştırılması noktasında büyük çalışmalarımız var. Mühendislik ve mimarlık hizmetleri ve imar disiplini noktasında önemli adımlar atıyoruz. Buralarda yöresel mimariyi geliştireceğiz. Geliştireceğimiz 20-30 tip projeyi kaymakamlarımıza, belediyelerimize ve muhtarlarımıza sunacağız. Vatandaşımıza teşvik de vereceğiz. Büyük bir gayret içerisindeyiz."
     Ziyarette, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Bakan Bayraktara, ortaokul eğitimini tamamladığı Of Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Lisesinin 1962-1963 eğitim-öğretim yılı kayıt kütüğündeki fotoğrafını hediye etti.
    
     Muhabir: Mustafa Yaşar / Asena Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER