Çerkezler Adanada buluştu

Çerkezler Adanada buluştu


ADANA (A.A) - Türkiyenin çeşitli illerinde ve Çerkezya ile Adigey, Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyetleri ve Abhazyada yaşayan Çerkezler, Adanada bir araya geldi.
     Dzibe Kültür ve Dayanışma Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin organizasyonunda, Çarlık Rusyasının 1864de özellikle Çerkezyada sürgün politikalarını eyleme geçirmesi üzerine bir bölümü Türkiyeye yerleşen aileler, Dünyanın neresinde olursa olsun iyi ve kötü günde bir arada olmak amacıyla başlattıkları toplantının 21incisini Adanada gerçekleştirdi.
     Merkez Çukurova ilçesindeki bir sitede gerçekleşen etkinlikte, Çerkez sanatçı Fatima Dzibe konser verdi, halk oyunları gösterileri sunuldu.
     Dernek sözcüsü Muzaffer Avcı, amaçlarının sürgün zamanında dağılan ve birbirlerinden haber alamayan aileleri bir araya getirmek, geçmişin yaralarını sarmak, bağları pekiştirmek, yaşadıkları toplama ve Çerkes milletinin yararına olacak doğru fikirlere ulaştırmak olduğunu söyledi.
     Savaşın yerine barışı, düşmanlığın yerine dostluğu savunduklarını vurgulayan Avcı, Yaşadığımız toplumun bireyleri olarak daima toplumumuzun yücelmesi ve daha üst seviyelere ulaşılması için çalışmayı kendimize hedef olarak görüyoruz. Bizler önce milletimiz, içinde yaşadığımız devletimiz ve tüm dünya için çalışmalıyız. Ayrıca, anavatan Çerkezya bizler için her zaman birinci plandadır diye konuştu.
     Toplantılarının hem Türkiyede hem de Kafkasyada süreceğini ifade eden Avcı, bu kapsamda ülkeler arasında komşuluk ilişkilerinin de daha ileri seviyelere götürülmesine katkı sunduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Çerkezler Adanada buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER