Çelikhan Belediyesi saat kulesi yapıyor

Çelikhan Belediyesi saat kulesi yapıyor -Osmanlı ve Selçuklu mimarisi Çelikhanda saat kulesinde buluşuyor.


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan Belediyesi tarafından, Cumhuriyet Meydanına saat kulesi yapmak için çalışmalara başlanıldı.
     Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin uygulanacağı saat kulesinde Çelikhan ilçesine bağlı köy ve mezraaların isimleri de orijinal bir şekilde yazılacak.
     Cumhuriyet Meydanında yapımına başlanan saat kulesinin Osmanlı motifleri ile süsleneceği ve 11 metre yüksekliğinde olacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Bora, Bal Festivaline yetiştirmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.
     135 bin liraya mal olacak olan saat kulesinin ışıklandırması ve her iki yanında da çeşme olacağını kaydeden Başkan Mehmet Bora şunları kaydetti: İlçemiz Cumhuriyet Meydanında yapımına başladığımız saat kulesi Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile öznel yaşamımızı birleştirecek. Saat kulesinde ilçemize bağlı Köy ve mezraaların isimlerini Kürtçe orijinal adları ile yazacağız. Saat kulesinin Bal Festivaline yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Saat kulemizin ışıklandırması olacaktır. Kulenin ön ve arka cephesine çeşme koyacağız. Kulenin Çelikhanın görüntüsüne güzel görünüm kazandıracağını düşünüyorum. İlçemize hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Çelikhan Belediyesi saat kulesi yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER