Çekmeköy Belediyesinde Akıllı Kalem dönemi

Çekmeköy Belediyesinde Akıllı Kalem dönemi


İSTANBUL (A.A) - Çekmeköy Belediyesi, dijital platformdaki çalışmalarına Akıllı Kalemi de ekledi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kalkınma Ajansının mali desteğiyle hayata geçirilen Akıllı Kalem projesiyle belediye hizmetlerinde yeni bir devir açıldı. Bu yıl kullanımına başlanan dijital kalemle yapılan kayıt işlemlerinin otomasyon sistemine aktarılmasında yaşanan zaman ve iş gücü kaybının ortadan kaldırılması hedefleniyor.
     Tükenmez kalem görünümünde olan Akıllı Kalem ile kağıda alınan şikayet ve talep notları, başvuru formları, denetim tutanakları gibi materyaller otomatik olarak bilgisayara aktarılıyor. Bu sayede verilerin kaybolması ya da aktarım sırasında yapılabilecek hata riski sıfıra indiriliyor.
     Verilerin aktarım işlemleri, tanımlanmış cep telefonları ya da USB aktarım kablosu ile yapılıyor. Kriminal inceleme laboratuvarlarında da kullanılan akıllı kalemler sayesinde imza karşılaştırması ve personelin yer, zaman ve rotasyon bilgilerinin doğrulaması gibi işlemler de yapılıyor.
     Saniyede 84 kare fotoğraf çekebilen dijital kalemlerle 4 saat durmaksızın yazı yazılabiliyor. Magicpaper adı verilen noktalardan oluşan özel bir kağıt üzerine yazılan her türlü datayı depolayan dijital kalemler, 3 bin sayfalık veriyi hafızasında saklayabiliyor.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Çekmeköy Belediyesinde Akıllı Kalem dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER