Çaycumada Filyos Çayındaki köprünün çökmesi

Çaycumada Filyos Çayındaki köprünün çökmesi -Kaymakam Yaman: -Yeni köprünün bugün itibarıyla beton kirişleri tamamlandı. Yüklenici firmadan yeni köprüyü 27 Aralıkta teslim alacağız


ZONGULDAK (A.A) - Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Yeni köprünün bugün itibarıyla beton kirişleri tamamlandı. Yüklenici firmadan yeni köprüyü 27 Aralıkta teslim alacağız dedi.
     Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Nisanda yıkılan Filyos Çayı üzerinden geçen köprünün çökmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Zonguldak Valisi Erol Ayyıldızın talimatıyla yeni bir köprünün yapımına başlandığını hatırlattı.
     Yeni köprü için ödeneklerin hızlı bir şekilde geldiğini ifade eden Yaman, Ödenek konusunda yüklenici firmaya hükümetimizin gerekli kolaylığı sağlanmasıyla ve firma da göstermiş olduğu çalışma hızıyla yeni köprüyü tamamlamak üzeredir. Yeni köprünün bugün itibarıyla beton kirişleri tamamlandı. Yüklenici firmadan yeni köprüyü 27 Aralıkta teslim alacağız. Daha sonra belediyemiz tarafında ufak düzenlemeler olacak. Teknik ekiplerin incelemesinin ardından uygun görülürse yeni köprümüz kısa bir süre sonra trafiğe açılacak diye konuştu.
     Çaycumada, 6 Nisanda Filyos Çayının üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi olan minibüsle 5 yaya suya düşerek, akıntıya kapılmıştı. Arama çalışmaları kapsamında suya düşerek kaybolan 15 kişiden ancak 10unun cesedine ulaşılabilmişti.
    
     Muhabir: Hüseyin Tıraş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çaycumada Filyos Çayındaki köprünün çökmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER