Carfi Köşkü restore edilerek eğitime kazandırılacak

Carfi Köşkü restore edilerek eğitime kazandırılacak


İZMİR (A.A) - İzmir Agorası yakınlarındaki tarihi Carfi Köşkü, restore ettirilerek Ege Çağdaş Eğitim Vakfının faaliyetleri için hizmet verecek.
     Konak Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Carfi ailesi tarafından belediyeye bağışlanan tarihi Carfi Köşkünün, restore ettirilerek, kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere Ege Çağdaş Eğitim Vakfına (EÇEV) tahsis edilmesine ilişkin protokol törenle imzalandı.
     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, imza töreninde yaptığı konuşmada, bir kentin tarihini ayakta tutmanın, o kentin geleceğini kurmak anlamına geldiğini ifade ederek, yerel yönetici olarak bir yandan üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirirken bir yandan da kentin zenginliklerine sahip çıkan çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
     EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Ertürk ise tarihe ve eğitime verdiği değer için Hakan Tartana teşekkür ederek, Carfi Köşkünün restorasyonu, İzmirimizin tarihi ve kültürüyle yaşayan bir şehir olmasına katkı sağlarken, eğitim merkezi olarak bölge halkının ihtiyaçlarına yanıt verecek diye konuştu.
     Protokol imza törenine EÇEV Yönetim Kurulu üyeleri ve vakıf genel müdürü Handan Armağan ile Carfi ailesi adına Leman Carfi de katıldı.
     Başkanı Berrin Ertürk ve Leman Carfi tarafından imza altına alındı.
    
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Carfi Köşkü restore edilerek eğitime kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER