Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelikten: - Üniversite ve sanayinin birbirine destek olması gerekiyor. Bu ülkeyi el birliğiyle kalkındırmalıyız


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, üniversitelerde teorik bilgilerin verildiğini belirterek, Üniversite ve sanayinin birbirine destek olması gerekiyor. Bu ülkeyi el birliğiyle kalkındırmalıyız dedi.
     Çankırı Karatekin Üniversitesi İşletme Topluluğu tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Tanıtımı-Bilgilendirme konferansı düzenlendi.
     Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
     Konferansta konuşan Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, işletmeler için üretim ve pazarlama konularının hayati önem taşıdığını belirterek, Bu üretim ve pazarlamayı yapacak olan sizlersiniz. Bundan dolayı işletme fakültesi bizler için çok değerli ifadesini kullandı.
     Üniversitelerin, sanayi kuruluşlarıyla iç içe olması gerektiğini dile getiren Çelikten, Türkiyede bu anlamda istenilen seviyeye gelemedik. Bu yönde çalışmalar yapılması gerekiyor. Ülkemizde sanayi kuruluşlarıyla üniversiteler arasında işbirliği konusunda adımlar atılıyor ama bunlar genelde rafta kalıyor. Öğrenciler iş hayatına atıldığınızda durum biraz değişiyor. Çünkü işletmeciler teorik bilginin yanında pratik bilgiye bakıyorlar şeklinde konuştu.
     Yurt dışındaki üniversitelerle sanayi kuruluşlarının daha fazla işbirliği içerisinde olduklarını dile getiren Çelikten, Bunun da yararlarını her alanda görüyorlar. Bu yüzden bizim ülkemizdeki üniversitelerde de girişimciliğin artması gerekiyor. Yani girişimci üniversite sayımız artmalı. Üniversite ve sanayinin birbirine destek olması gerekiyor. Bu ülkeyi el birliğiyle kalkındırmalıyız diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER