Çankırı heyeti, Başkan Özhasekiyi ziyaret etti

Çankırı heyeti, Başkan Özhasekiyi ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gezi ve incelemelerde bulunmak amacıyla Kayseriye gelen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç başkanlığındaki heyeti kabul etti.
     İrfan Dinç, ziyarette, Başkan Özhasekiye güzel ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.
     Kayserinin hem Türkiyede hem de dünyada kendisini ispatlamış önemli şehirlerden biri olduğunu belirten Dinç, Özellikle son dönemde yerel yönetimdeki başarısı itibariyle de çok öne çıkan bir ilimiz. Bunda şahsınızın çok büyük payı var dedi.
     Artık şehirlerin birbirleri ile yarış halinde olduklarını söyleyen Dinç, bilgi, beceri ve deneyim paylaşımında bulunmak için Kayseriyi ziyaret ettiklerini anlattı.
     Dinç, Kayserinin marka şehir olduğuna dikkati çekerek, Bu markadan ne kadar çok istifade edebilirsek bizim için o kadar iyi olacaktır diye düşünüyoruz ifadelerini kullandı.
     Çankırı hakkında da bilgiler veren Dinç, Başkan Özhasekiyi de şehirlerine davet etti.
    
     -Zamanın ruhunu yakalamak gerek-
    
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özhaseki ise Türkiyenin bazı şehirlerinin bulunduğu coğrafi ve siyasi konum itibariyle avantajlı olduğunu belirterek, Ancak bazı kentler de özel bir takım projelerle, formüllerle ayakta kalır ve kendine avantaj oluşturur. Kayseride kendine avantaj sağlayan işte bu şehirlerden biridir dedi.
     Zamanın ruhunu yakalamanın önemli olduğunu vurgulayan Özhaseki, şunları anlattı:
     Anadolu şehirlerinin temsilcileri olarak bize çok çalışmak gibi, şehri geleceğe taşımak gibi bir vazife düşüyor. Kendi içimizde uyum sağlamak ve bu uyumu bir hedefe doğru götürmemiz gerekiyor. Eğer bunları yapmazsak şehirlerimiz küçülüyor. Her alanda çok hızlı bir değişim var. Bu değişime herkes ayak uydurmak zorunda, bu değişimi herkes doğru algılamak zorunda. Eğer değişimi doğru algılar ve zamanında tedbir alırsak ayakta kalıyoruz, ileriye doğru gidiyoruz.
     Belediye başkanlarının şehri ileriye götürecek projeler üretmek zorunda olduklarını ifade eden Başkan Özhaseki, önemli olanın hoş bir seda bırakarak insanların duasını almak olduğunu ifade etti.
     Belediye başkanı seçildiği yıllarda şehrin altyapı ve üst yapı konusunda çok yetersiz olduğunu hatırlatan Başkan Özhaseki, gösterilen gayret ve çaba neticesinde Kayserinin bugün model şehir konumuna geldiğini söyledi.
     Özhaseki, şehrin altyapı ve üst yapı sorunun olmadığını ve ulaşımda büyük bir dönüşüm yaşandığını kaydederek, Artık şehri ayağa kaldıracak büyük projelerin zamanı geldi. Bu projeler sayesinde Kayseri, çevresindeki illerin başkenti, ticaret merkezi ve cazibe merkezi oldu diye konuştu.
     Başkan Özhaseki, Dinçe Osmanlı motifleri ile süslenmiş sürahi, Dinç ise Mehmet Özhasekiye ve eşi Neşe Özhasekiye çeşitli hediyeler verdi.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Çankırı heyeti, Başkan Özhasekiyi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER