Çanakkale ve ilçelerindeki kuvvetli yağış

Çanakkale ve ilçelerindeki kuvvetli yağış -İl merkezinde metrekareye 78, Ezinede 122, Bozcaadada 113, Gökçeadada 47, Bigada 42, Yenicede 26, Geliboluda 9 kilogram yağmur düştü -Bayramiç, Ezine ve Bigada toplam 29 kişi kurtarıld


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale ve ilçelerindeki kuvvetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi.
     Çanakkale Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde başlayıp, bugün 15.30 sularında etkisini kaybeden yağışta, il merkezinde metrekareye 78, Ezinede 122, Bozcaadada 113, Gökçeadada 47, Bigada 42, Yenicede 26, Geliboluda 9 kilogram yağmur düştü.
     Bayramiç, Ezine ve Bigada yağıştan etkilenen toplam 29 kişi kurtarıldı. Ayrıca Afet ve Acil Durum Merkezine bildirilmeyen belediye, özel idare ve özel şirket imkanlarıyla çok sayıda kişi de güvenli yerlere ulaştırıldı.
     Mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ile yapılan görüşmelerde helikopter talep edildi. Ancak olumsuz hava şartlarından dolayı helikopter desteği alınamadığı için kurtarma çalışmaları kara ekipleriyle sürdürüldü.
     Yağışlar sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
    
     -Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Pehlivan-
    
     Bu arada, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, ilçede etkili olan kuvvetli yağışın ardından üreticilerin uğradıkları zararların tespitlerini ilgili birimlere bildirmeleri gerektiğini söyledi.
     Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayramiç ve bölgesinde dün geceden itibaren etkili olan yağışın tarım arazilerine büyük oranda zarar verdiğini belirtti.
     Bununla ilgili zarar, ziyan ve tespit çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:
     İlçemizde görülmemiş bir afet yaşanmıştır. Yüzlerce dönüm ekili alan sular altında kalmış, zeytinler sele kapılmış, meyve bahçeleri sular altında kalmıştır. Üreticinin damlama sistemleri, sulama boruları, makineleri, arı kovanları sel sularına kapılarak, kullanılamaz hale gelmiştir. Üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için girişimlere başladık. Oda olarak acil durum ekibi oluşturarak üreticinin zararını tespit etmeyi sürdürüyoruz.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama / Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Çanakkale ve ilçelerindeki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER