Çanakkale Savaşlarının 98inci yıl dönümü

Çanakkale Savaşlarının 98inci yıl dönümü -Gelibolu Yarımadasındaki ilk tören, 24 Nisanda Mehmetçik Abidesinde düzenlenecek -Anzak Koyundaki "Şafak Töreni", 25 Nisanda yapılacak


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Savaşlarının 98inci yıl dönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında ilk tören, Gelibolu Yarımadasında yer alan Mehmetçik Abidesinde 24 Nisanda, Anzak Koyundaki "Şafak Töreni" ise 25 Nisanda yapılacak.
     Çanakkale Valiliğinin hazırladığı program çerçevesinde anma etkinlikleri, 24 Nisanda, Mehmetçik Abidesinde saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle başlayacak.
     Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer ülke temsilcilerinin konuşmalarının ardından Türkiye Cumhuriyetini temsilen bir yetkilinin konuşmasına yer verilecek.
     Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcisinin, "Şahadet" konulu konuşmasından sonra mehteran bölüğünce gösteri sunulacak.
     Tören geçişi, Şehitler Abidesi Defterinin imzalanması ve Mehmetçik Abidesi Şehitliği ziyaretiyle buradaki tören sona erecek.
     Fransız ve İngiliz anıtlarındaki merasimlerin ardından 57. Alay Şehitliğindeki törene geçilecek.
    
     -25 Nisandaki törenler-
    
     Çanakkale Savaşlarına katılan diğer ülkeler de çeşitli törenler düzenleyecek.
     Bu kapsamda ilk olarak Anzak Koyunda, 25 Nisanda saat 05.30da "Şafak Töreni" icra edilecek. Daha sonra, Avustralyalıların "Lone Pine Anıtı" ile Conk Bayırındaki Yeni Zelanda Anıtında törenler yapılacak.
     Toplanma alanı Bigalı köyü olarak belirlenen "Milli Bilinç 57. Alay Yürüyüşü" ise 25 Nisanda saat 06.00da başlatılacak.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çanakkale Savaşlarının 98inci yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER