Çandan kısa kısa

Çandan kısa kısa -Kalevaladan Truvaya Yenilikler ve Kültür Projesi kapsamında, Finlandiyadan okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler, Çana geldi


ÇANAKKALE (A.A) - Kalevaladan Truvaya Yenilikler ve Kültür Projesi kapsamında, Finlandiyadan okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler Çana geldi.
     Türkiye ile Finlandiya arasında yapılan proje çerçevesinde aralarında okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu 12 kişi, Özer İlkokulunda düzenlenen etkinliğe katıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, projenin Finlandiyalı ortaklarına iki kez konuk olduklarını, kendilerine büyük konuk severlik gösterildiğini belirterek, İlçemizde de onları aynı şekilde ağırlamak bize mutluluk verecektir. Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreç. Burada hata yapmamamız gerekiyor. Bu, erteleyemeyeceğimiz bir süreç bu aynı zamanda. Çalışmamızın her iki taraf adına da önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum dedi.
     Türkiyede, son yıllarda eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Özkan, Gelecek 3 yıl içinde öğrencilerimize bilişim teknolojisinin imkanlarını sunacağız. Çok hızlı gelişim ve değişimin yaşandığı dünyamızda bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yapılacak çok işimizin olduğunu da biliyoruz. Bu birlikteliğimizin güzel sonuçlara ulaşmasını temenni ediyorum diye konuştu.
     Konuklar adına konuşan eğitim yöneticisi Jussi Virsunen ise iki ülke arasındaki iklim koşullarının farklılığına değinip, şunları kaydetti:
     Ülkenizdeki eğitimle ilgili değişimleri duymak güzel. Eminim iyi sonuçlar da alacaksınız. Gelecekte gençlerimiz için çok büyük çaba sarf etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Projemize yeni başladık, ama öğretmenlerin birbirlerinden öğrenecekleri şeyler çok önemli olacaktır. Burada paylaşım çok önemli. Bu yüzden Kalevala ile Truva arasında bağlantı kurmak da çok güzel oldu. Bu duygu ve düşüncelerle gelecek tartışmaları da dört gözle bekliyoruz.
    
     -Çan Belediyesinin alt yapı yatırımları-
    
     Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çanın yaklaşık yüzde 70inin alt yapısını yenileyeceklerini söyledi.
     Kuzu yaptığı açıklamada, Çana her bakımdan hizmet etmeye odaklandıklarını, 2012-2013 yıllarının Çan için çok büyük yatırımların yapıldığı ve yıllar olarak tarihe geçeceğini belirtti.
     Alt yapı çalışmalarına başladıklarını anlatan Kuzu, En son alt yapıya 27 yıl önce yatırım yapılmış ve aradan geçen bunca zamandan sonra ilk defa bugün, üstelik de neredeyse tüm Çanı kapsayan çok ciddi ve büyük bir yatırım yapıyoruz. Yıllardır kendisi olmayan sadece tabelası olan atık su arıtma tesisini inşa edecek, Fatih, Cumhuriyet ve Seramik Mahallelerinin tamamı, Karşıyaka, Atatürk, İstiklal Mahallelerinin ise büyük bir kısmının ise kanalizasyon şebekesini yenileyeceğiz dedi.
     Kuzu, tüm çalışmaların Mart 2015te bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
     Öte yandan, Çan Belediyesinin atık su arıtma tesisi, kanalizasyon şebeke ve yağmur suyu şebeke inşaatı ihalesi belediye meclis salonunda halka açık olarak yapıldı. İhaleye 8 firma katılırken, bunlardan 7si ihaleye teklif verdi. İhale komisyonun incelemesinin ardından ihaleyi kazanan firma, bir hafta sonra ilan edilecek.
    
     Muhabir: Sadettin Arslan / Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER