Camili yöresinde tarım

Camili yöresinde tarım -Prof. Dr. Turan Karadeniz: "Yöre çilek yetiştiriciliği bakımından son derece uygun bir yer"


ARTVİN (A.A) - Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Camili yöresinin çilek yetiştiriciliği bakımından son derece uygun bir yer olduğunu söyledi.
     Karadeniz, Camili YİBOda düzenlenen, Borçka ve Camili bölgelerinde tarımcılıkla ilgili konferansa katıldı. Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, yörenin organik modern meyveciliğe son derece uygun bir yer olduğunu belirtti.
     Camilide mısır saplarının 3-4 metre olduğunu gördüğünü ifade eden Karadeniz, şöyle konuştu:
     "Bu bize iklimin ne kadar uygun, bu toprakların ne kadar besleyici olduğunu göstermektedir. Özel bir mikro klima alanına sahip olan Camilide su kaynakları oldukça fazla, toprak temiz ve verimli. Bu yörede dekara en az 10 ton elma almak mümkün. Yine bu yörede kokulu üzüm herhangi bir problemle karşılaşmadan dekara verimi yüksek olacak şekilde yetişebilir. Destek sistemleri ile birlikte dekara 2.5 ton üzüm alınabilir. Yöre, çilek yetiştiriciliği bakımından da son derece uygun bir yer. Gerek sera altında gerek açıkta yetiştirilecek çilek bahçesinden dikim dönemlerine bağlı olarak dekara 3-5 ton çilek almak mümkün olabilecektir."
     Konferansa, Artvin Çoruh Üniversitesi Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Gülbin, köy muhtarları, kooperatif başkanları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Camili yöresinde tarım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER