Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Belediye Başkanı Kara, din görevlileriyle yemekte buluştu


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Belediyesi, Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle kentteki din görevlilerine yemek verdi.
     Belediye Başkanı Kadir Kara, özel bir tesiste verilen yemekte yaptığı konuşmada, camiler ve din görevlilerinin ülke için önemli olduğunu söyledi.
     Diyanet İşleri Başkanlığının, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasını Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet olarak belirlemesini memnuniyetle karşıladığını belirten Kara, şunları söyledi:
     Diyanet İşleri Başkanlığı 1-7 Ekim tarihler arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana temasını Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet olarak belirlemesi memnuniyet verici. Bu çok önemli bir konu. Bu konuda belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Engelli vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldırmak bizlerin asli görevidir. Din görevlileri peygamber mesleğini icra etmektedir. Toplumun huzur ve barış içinde yaşaması, milletimizin daha ileri seviyeler yükselmesi ve bizlerin hem dünya, hem de ahiret saadetine ulaşmamız konusunda büyük sorumluluklar taşımaktalar. Gerçek anlamda bu görevi yapan tüm din görevlilerimiz her türlü saygı, takdire ve övgüye layık.
     Başkan Kara, hükümet konağının yanına 10 dönümlük arazi üzerine şehrin simgesi olacak büyük bir cami yaptırmayı planladıklarını belirtti.
     İl Müftüsü Ramazan Çortul ise amaçlarının her kesimden insana hizmet sunmak olduğunu söyledi.
     Osmaniyede yapılacak camilerin projelerinin engellilerin de rahatlıkla ibadet yapabileceği şekilde planlanması için çalışma yapacaklarını kaydeden Çortul, Hizmet engel tanımamalı, varsa engeller kaldırılmalı. Diyanet İşleri Başkanlığımız güzel bir konu seçmiş. Bundan sonra cami plan ve projesi yapılırken, engelli kardeşlerimizin de tekerlekli veya akülü araçları ile ibadet mekanına gelebilmeleri veya bulundukları yerde rahatça ibadet yapmalarını sağlayabilecek imkanlar sunulmalı diye konuştu.
     Programda, Osmaniye Belediyesi tarafından 4 engelliye de tekerlekli sandalye verildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER