Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Simav Kaymakamı Ünal: -Simavda merkezi bir camiye ihtiyaç var


KÜTAHYA (A.A) - Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, kentte merkezi alanda bir camiye ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
     Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İlçe Müftüsü Yakup Yüksel ve din görevlilerinden oluşan heyeti makamında kabul eden Ünal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Camiler ve bu mekanlarda görev yapanların İslam alemi için olmazsa olmazlardan biri olduğunu belirten Ünal, şöyle konuştu:
     Geçen yıl meydana gelen depremde Simav merkezinde iki büyük cami ağır hasar alması nedeniyle yıktırılmıştır. Simavda merkezi bir camiye ihtiyaç var. Türkiyenin birçok şehrinde merkezi ve büyük kitlelere hizmet veren camiler mutlaka vardır. Ne yazık ki, Simavın en önemli eksikliklerinden biri, merkezi ve büyük bir camiye sahip olmamasıdır.
     Yüksel de Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara İslam dinini ve Hazreti Muhammedi anlatan kitapların dağıtacaklarını, esnaf, hastane ve cezaevi ziyaretleri gerçekleştireceklerini bildirdi.
     Camilerde bakım ve temizlikle ilgili kampanya başlatacaklarını söyleyen Yüksel, Cuma günü verilecek hutbede özellikle engelli vatandaşların ibadetlerine yardımcı olunması konusunu işleyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER