Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -O süreçler, yani yerel, genel, Cumhurbaşkanlığı seçimleri süreçleri konusunda daha önümüzde 2 yıldan fazla süre var. Sayın Başbakanımız nasıl bir takdir yetkisi kullanır, onu zaman içerisinde


BURSA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, O süreçler, yani yerel, genel, Cumhurbaşkanlığı seçimleri süreçleri konusunda daha önümüzde 2 yıldan fazla süre var. Sayın Başbakanımız nasıl bir takdir yetkisi kullanır, onu zaman içerisinde göreceğiz dedi.
     Çelik, eski CHP milletvekillerinden Kemal Demirelin Tayyare Kültür Merkezinde açtığı ve Bursaya demir yolu getirmek için yürüttüğü kampanyalarla ilgili haber ve fotoğraflardan oluşan resim sergisini gezdi.
     Bakan Çelik, bir gazetecinin, AK Partide 3 dönemdir milletvekili olanların önümüzdeki genel seçimlerde aday olamayacağını anımsatması üzerine, Bu konuda Sayın Başbakanın ne düşündüğü önemli. 3 dönem kuralı 73 kişiyi ilgilendiriyor. Bu konuda kimsenin kişisel bir beklentisi yok. Önemli olan Türkiyede istikrarlı bir kalkınma anlayışının devam etmesi. Biz AK Parti olarak kişilere bağlı siyaset anlayışını hiç benimsemedik. Sayın Başbakanımız tarafından zaman zaman kadro değişimi yapıldı. Bu, her zaman partimize güç kattı, partimizi zayıflatmadı. Bu, partimizin daha da güçlü bir şekilde seçimlerden çıkmasını sağladı diye konuştu.
     Kişilere bağlı siyasetten ziyade hizmet merkezli siyaseti kendisine rehber edinmiş bir siyasi kadro olduklarını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
     Herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Daha çok zaman var. O süreçler, yani yerel, genel, cumhurbaşkanlığı seçimleri süreçleri konusunda daha önümüzde 2 yıldan fazla süre var. Sayın Başbakanımız nasıl bir takdir yetkisi kullanır, onu zaman içerisinde göreceğiz. Ama şunu net bir şekilde biliyorum; 73 kişinin de alınan kararla ilgili hiçbir olumsuz tepkisi olmadığı gibi bir beklentisi de yok. Tam bir takım, ekip ruhu içeresinde görev başındayız. Ekip ve kadro, defans, kale, santrfor, size nerede görev veriyorsa oradasınız. Eğer kulübede dinlenecekseniz, orada dinlenirsiniz. Eğer bu maçta oynayacak kadro içerisinde yoksanız, o zaman tribünde oturursunuz. Yedek kulübesi de sahanın içi de tribün de tamamen bir takım anlayışı içerisinde gördüğümüz bir olaydır. Neden filan yerdeyiz diye kimseden olumsuz bir değerlendirme olmaz.
     Çelik, Siz yedek kulübesinde dinlendirileceğinizi düşünüyor musunuz- şeklindeki soruya da Her yer olabilir. Bu tamamen Sayın Başbakanın takdiridir. Takımın bir elemanı olarak olaya bakarsanız, hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Çünkü takımın başarılı olması önemlidir. Takım Türkiye açısından netice alıyor mu, ona bakacaksınız. Şu anda işte yine hayırlı bir iş burada gerçekleşiyor. Ben merkezli değil, biz merkezli olaya bakıyoruz yanıtını verdi.
     Bakan Çelik, sergideki anı defterine de bir not yazdı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER