Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Afyonkarahisarda: -"Ekonomik ve diğer alanlardaki başarılarımız Türkiyenin sözü dinlenir bir ülke noktasına gelmesini sağladı" -"Unutmayalım ki bu coğrafyanın etrafı fitne odaklarıyla dolu"


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Ekonomik ve diğer alanlardaki başarılarımız Türkiyenin sözü dinlenir bir ülke noktasına gelmesini sağladı" dedi.
     Çelik, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından bir termal otelde düzenlenen "Teşkilat İçi Eğitim Programı"na katıldı.
     Konuşmasında terörün sonlandırılma noktasında olduğunu belirten Çelik, "Kendi iç dertlerimizi, problemlerimizi çözme noktasında olduğumuz bir dönem. Tüm içeride ve dışarıdaki ekonomik ve diğer alanlardaki başarılarımız Türkiyenin sözü dinlenir bir ülke noktasına gelmesini sağladı" diye konuştu.
     Türkiyede 2002 öncesi güven vermeyen bir siyasetin yapıldığını anlatan Çelik, "IMFnin yönettiği bir ekonomi, umudu kırılmış bir millet ve yarını göremeyen Türkiye vardı" ifadesini kullandı.
    
     -Reyhanlıdaki bombalı saldırılar-
    
     Hatayın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda 51 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Çelik, şunları söyledi:
     "Devlet, bütün imkanlarıyla oradaydı. Hükümet olarak hep oradaydık. Şimdi buradan bütün olaylarda biz AK Partili olarak akli selimi tavsiye edelim. Unutmayalım ki bu coğrafyanın etrafı fitne odaklarıyla dolu. Fıratın suyu uyur ama fitnenin suyu uyumaz. Bu coğrafyada fitne suyu var. Uyumuyor, uyumayacakta. Sürekli bizi meşgul edecek, buna karşıda çok uyanık olmamız gerekiyor."
     Çelik, Suriyede Esedin rejim değişimine direndiğini ifade etti.
     Suriyede hayatını kaybedenlerin sayısının 100 bini bulduğunu belirten Çelik, "Suriyenin meselesi iç mesele olmaktan çıktı. Suriye konusu insanlık konusu artık. Sıradan bir konu olmaktan çıktı. Uluslararası bütün kuruluşların dilek temennilerinde bulunmaları acı verici. Maalesef son günlerde temennilerde bulunuyorlar. Tabi ki tarih bunları kaydediyor" diye konuştu.
    
     -Kılıçdaroğlunun Brüksel gezisi-
    
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Brüksel ziyaretine de değinen Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:
     "Bizim ecdadımızın bir sözü vardır, büyük lokma ye ama büyük söz söyleme diye. Bir de dil var vezir eder, dil vardır rezil eder derler. Türkiyenin itibarını zedelemeye, Türkiyenin itibarını küçültmeye, alçaltmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ana muhalefetin hiç hakkı yoktur. Sizde söyleyin buradaki ana muhalefet temsilcilerine Türkiyede sevseniz de sevmeseniz de yüzde 50 oy almış iktidar partisini dışarıda kötüleme şansına sahip değilsiniz. Buradan ne söylüyorsan söyle, o bütünün parçası da sensin. Orada konuşurken rezil edecek dili kullanmayacaksın. Rezil edecek dili kullanırsan, rezil olursun."
    
     -IMFe borcun bitmesi-
    
     Çelik, Türkiyedeki ekonominin olumlu seyrettiğini herkesin gördüğünü belirtti.
     "Bütün derecelendirme kuruluşları Türkiyenin yatırım yapılabilir bir ülke olduğu konusunda nihayet gecikmeli de olsa bir noktaya geldiler. Kredi notumuz yükseliyor" diyen Çelik, Türkiyenin IMF ile ilk anlaşmasını 1961 yılında yaptığını anımsattı.
     Çelik, şöyle konuştu:
     "Bu acı reçetelerden çok çektik. Artık bağımsız özgür bir şekilde kararlarımızı hükümet, devlet olarak alıyoruz. Fakat bu 52 yıllık sürede gerçekten çok acılar yaşattılar. Yanlış olan bizi IMFye muhtaç edenlerdir. Çok şükür biz milletimizi bir başkasına muhtaç etmeyecek noktalara taşıdık. Aksine, veren el konumuna gelmiş durumdayız."
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER