Çadırda yaşam mücadelesi

Çadırda yaşam mücadelesi -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye gelen bazı Suriyeliler, Suruç ilçesindeki boş arazilerde hayırseverlerin desteğiyle kurulan çadırlarda yaşama tutunuyor


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye gelen bazı Suriyeliler, Suruç ilçesindeki boş arazilerde hayırseverlerin desteğiyle kurulan çadırlarda yaşıyor.
     Suruçun sınır komşusu Halep kentine bağlı Aynelarap ilçesindeki bazı köylerde yaşayan yaklaşık 20 aile, bölgelerinde olayların artması üzerine geçen ay Türkiyeye geldi.
     Hayırseverlerin desteğiyle Aligör beldesindeki boş arazide kurulan çadırlarda yaşayan ve yine hayırseverlerin gıda ve giysi yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışan aileler, ülkelerinde yaşanan olayların bir an önce sona ermesini istiyor.
     Sığınmacılardan Fatma İbrahim, ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle yaşadıkları evleri terk edip Türkiyeye gelmek zorunda kaldıklarını söyledi.
     Yanlarında getirebildikleri eşyalar dışında her şeylerinin Suriyede kaldığını anlatan İbrahim, Ülkemizde iyi kötü işimiz ve gelirimiz vardı. Geçinebiliyorduk. Buraya gelince hiçbir şeyimiz kalmadı. Zor durumdayız, hayırseverlerin yardımları olmasa dilenmek zorunda kalacağız diye konuştu.
    
     -Süt ve bebek bezi ihtiyacı-
    
     Zehra Halaf da çadırda yaşamanın zor olduğuna işaret ederek, Bir yaşında bile olmayan bebeğim var. Perişan bir halde yaşamaya çalışıyoruz. Hasta olmaması için elimden geleni yapıyorum. En çok da süt ve bebek bezine ihtiyacımız var şeklinde konuştu.
     Zeynep İbrahim ise kişisel temizlik konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, Elektrik yok. Isınmak için kurduğumuz sobalarda yakabileceğimiz bir şey yok. Banyo yapamıyoruz. Yardım bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Öztürk / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çadırda yaşam mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER