Çadır kentteki çocuklar oyuncaklarla sevindi

Çadır kentteki çocuklar oyuncaklarla sevindi -Şehitkamil Belediyesi, Karkamış ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi, Karkamış ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çadır kenti ziyaret ederek, Suriyeli ailelerle görüştü, çocuklarla ilgilendi.
     Suriyeli çocukların psikolojilerinin düzelmesi ve yaşadıkları acıyı unutmalarını sağlamak amacıyla onlara çeşitli oyuncaklar dağıtan Fadıloğlu, çocuklara çikolata ikram etti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Yetkililerden Suriyeliler hakkında bilgi alan Fadıloğlu, savaştan en çok çocukların etkilendiğini belirtti. İmkanları ölçüsünde Suriyeli vatandaşlara yardımda bulunmaya devam edeceklerini ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Allah devletimize zeval vermesin. Onların sadece fiziki şartlarının iyi olması yeterli değil. Diğer taraftan da sevgiye ihtiyaçları var. Bizler yerel yöneticiler olarak bu çocuklara ve ailelerine imkanlar ölçüsünde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şehir merkezinde kalan Suriyeli vatandaşlarımızın gıda ve barınma ihtiyaçlarını Şehitkamil Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve belediye olarak karşılıyoruz.
     Suriyeli çocuklara destek için çadır kente geldiklerini bildiren Fadıloğlu, Suriyedeki sıkıntıların bir an önce sona ermesini diledi.
     Fadıloğlu, Umarız olaylar bir an önce sona erer. Bu kardeşlerimiz kendi yurt ve vatanlarında huzur içinde yatarlar. Temennimiz odur. Ancak diğer taraftan da bu şekilde sıkıntı yaşayan kan bağımız olan komşumuz ve kardeşlerimizi de kendi haline bırakamazdık. Türkiye Cumhuriyeti bu konuda çok büyük fedakarlıklar gösteriyor. Burada çocuklarımıza hediyelerimizin yanında sevgimizi de sunduk. Çocukların gözlerindeki pırıltı bizlere yetti ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çadır kentteki çocuklar oyuncaklarla sevindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER