Çadır kentte yarıyıl tatili

Çadır kentte yarıyıl tatili -Ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiyeye gelen Suriyelilerin kaldığı Ceylanpınardaki çadır kentte eğitim ve öğretime devam eden 3 bin 500 öğrenci karne heyecanı yaşadı (Fotoğraflı-Görü


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiyeye gelen Suriyelilerin kaldığı Ceylanpınardaki çadır kentte eğitim ve öğretime devam eden 3 bin 500 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
     Yaklaşık 20 bin Suriyelinin kaldığı Telhamut Çadır Kentindeki 84 eğitim çadırında yaklaşık 4 ay önce Arapça eğitim gören sığınmacılar için yarıyıl tatili başladı. Dönem boyunca kendi dillerinde eğitim gören öğrenciler için bugün çadır kentte karne dağıtım töreni düzenlendi.
     Ceylanpınar Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Azger, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çadır kentte derslerin geç başlamasından dolayı yarıyıl tatilinin de yaklaşık 3 hafta geciktiğini söyledi.
     Arapça bilen öğretmenler aracılığıyla ülkelerindeki müfredatın benzerini gören öğrencilerin yaşlarına göre ana sınıfından liseye kadar eğitim alabildiğini aktaran Azger, Öğrencilerimiz ayrıca dönem boyunca seçmeli ders olarak Türkçe eğitimi de aldı. Yaklaşık 4 ay süren ilk dönem tamamlandı. 3 bin 500 öğrenci, 9 gün boyunca sömestr tatili yapacak diye konuştu.
     Halep kentinden gelen ve çadır kentte matematik dersleri veren Fatma Hulu da ülkesindeki olaylar nedeniyle ara verdiği öğretmenlik mesleğine Türkiyede devam ettiği için mutlu olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çadır kentte yarıyıl tatili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER