Çadır kentler kışa hazırlanıyor

Çadır kentler kışa hazırlanıyor -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve yaklaşık 12 bin Suriyelinin barındığı Akçakaledeki çadır kente ek olarak oluşturulan yeni mahallelerde kışlık çadırlar kurulmaya başlandı


ŞANLIURFA (A.A) - Müslüm Etgü - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve yaklaşık 12 bin Suriyelinin barındığı Akçakaledeki çadır kente ek olarak oluşturulan yeni mahallelerde kışlık çadırlar kurulmaya başlandı.
     Ceylanlı Mahallesinde inşa edilen ve Suriyedeki çatışmaların ilçe yakınlarına kadar ulaşmasının ardından kapasitesi artırılan Süleymanşah Çadır Kentinin yanında, yeni mahallelerin kurulma çalışmaları sürüyor. Toplam 5 mahallede yaklaşık 13 bin kişinin barınacağı ek mahallelerin çadır kurma işlemleri tamamlandı.
     Söz konusu 5 mahallede sürdürülen altyapı, elektrik ve su gibi ihtiyaçların Kurban Bayramı öncesi tamamlanması planlanıyor.
    
     -Çadırlar kışlıklarıyla değiştiriliyor
    
     Kızılay Akçakale Şube Başkanı Ahmet Meşhurgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut çadır kentin 10 bin kişilik olduğunu ancak ilçe sınırlarına dayanan şiddetli çatışmalar nedeniyle kapasitenin üzerine çıkıldığını belirtti.
     Süleymanşah Çadır Kentinde şu anda 12 bin 300 Suriyelinin misafir edildiğini ifade eden Meşhurgil, yaklaşık 13 bin kişinin barınacağı yeni mahallelerdeki işlemlerin de kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.
     Meşhurgil, söz konusu 5 mahallenin de hizmete açılmasıyla birlikte çadır kentte yaklaşık 23 bin Suriyelinin barındırılacağını ifade etti.
     Çadır kentlerde kış hazırlıklarının başladığını bildiren Meşhurgil, Yeni mahallelerimizi kışlık çadırlarla kuruyoruz. Daha önce kurulan çadırları ise kışlıklarıyla değiştirmeye başladık diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çadır kentler kışa hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER