Cadde ve sokaklarda kitap okudular

Cadde ve sokaklarda kitap okudular -Gedizde "Gediz Okuyor" kampanyası kapsamında yaklaşık bin 500 kişi kitaplarını alarak sokak, cadde ve parklarda kitap okudu


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Gediz ilçesinde, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin başlattığı "Gediz Okuyor" kampanyası kapsamında yaklaşık bin 500 kişi kitaplarını alarak, cadde, sokak ve parklarda kitap okudu.
     Kampanyaya kitap okuyarak destek veren, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, öğrencilerin güzel bir iş yaptıklarını dile getirerek, onların kendilerinin kitap okuduğuyla kalmadığını, bu hareketi ilçe geneline de yaydıklarını söyledi.
     Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda edinildiğini belirten, Çorumluoğlu, "Kentin caddelerinin kitap okuyan insanlarla dolu olması kadar daha güzel bir görüntü olamaz. Bu kampanyayı başlatanlara canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.
     Okulun Edebiyat Öğretmeni Davut Yılmaz da daha önce Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından "Türkiye Okuyor" kampanyasının ülke genelinde başlatıldığını, bu kampanyaya kendilerinin de Gedizden ses verdiklerini ifade etti.
     Kampanya vesilesiyle kitap bağışı da aldıklarını belirten Davutoğlu, insanların evlerindeki atıl kitapları bağışlamalarını ve sloganlarının ise "okuduklarınızı biz de okuyalım" olduğunu kaydetti.
     Kampanyaya, Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Hamdi Melih Saraoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, okul ve daire müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cadde ve sokaklarda kitap okudular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER