Büyükşehir kenti çiçeklendirirken tasarruf sağlıyor

Büyükşehir kenti çiçeklendirirken tasarruf sağlıyor -Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Bitki üretim serasında, tohumdan üretimin yanı sıra bazı ağaç türlerinde çelikleme yöntemiyle fidan da elde ediliyor (Fot


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen dönem hizmet alımı yöntemiyle temin edilen çiçek ve bitkileri artık iki serada, kendi yetiştiriyor.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, tasarruf anlayışı çerçevesinde Hurma bölgesinde 3 bin metrekaresi sera, 6 bin metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 9 bin metrekarelik bitki üretim alanı oluşturduklarını kaydetti. Söz konusu alanda Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğünün ağaç, çiçek ve çalı grubunu yetiştirerek tasarruf sağladıklarını ifade eden Akaydın, Antalyayı güzelleştirme çalışmalarını daha az maliyetle gerçekleştirdiklerini vurguladı.
     Mustafa Akaydın, teknik personel tarafından bilimsel yöntemlerle yetiştirilen bitkilerin tohumlamadan sonra mevsimlik sürelerine göre dikime hazır hale getirildiğini ve parklardaki yerini aldığını bildirdi. Akaydın, açıklamasında, Bitki üretim serasında, tohumdan üretimin yanı sıra bazı ağaç türlerinde çelikleme yöntemiyle fidan da elde ediliyor. Üretim aşamasındaki fidanlar soğuk günlerde ısı perdeleriyle korunuyor. Serada, çalı grubu bitkilerin yanı sıra bölge iklimine uygun ağaçlar ile hercai menekşe, sarı nergis, papatya ve kasımpatı gibi çiçekler de yetiştiriliyor dedi.
    
     -Gürsuda da sera kuruldu-
    
     Yapılan açıklamaya göre, Hurmadaki seralarda 20 çeşit yazlık, 20 çeşit kışlık çiçeğin yanı sıra 150den fazla bitki çeşidinden de çelikleme yöntemiyle üretim gerçekleştiriliyor. Serada bugüne kadar tohumlama yöntemiyle 3 milyon yazlık ve kışlık çiçek üretimi, çelikleme yöntemiyle de 7 milyondan fazla bitki üretimi yapıldı. Antalyanın cadde ve sokaklarının yanı sıra kamu kuruluşları, mezarlık ve cami avluları da çalı grubu ve uzun süre yaşayabilen bu bitkilerle süsleniyor.
     Büyükşehir Belediyesi, Hurmadaki seradan sonra Gürsuda da büyük bir sera kurdu. 6,5 dönümlük alanda hizmet veren serada, yaklaşık 50 bin üretim yapıldı. Serada aynı zamanda, Hurmada yetiştirilen bitkilerin bakımları da gerçekleştiriliyor.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehir kenti çiçeklendirirken tasarruf sağlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER