Büyükşehir Belediyesi yüzme kursları devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi yüzme kursları devam ediyor


ADANA (A.A) - Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak sloganından hareketle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının 4. döneminin devam ettiği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl organize edilen 3 dönemde 15 bin çocuğun daha yüzme öğrendiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çocuklarımız yüzme öğreniyor, analarımızın yüreği yanmıyor dedi.
     Aldırmaz, 23 Ağustasta başlayan 4. dönem yüzme kurslarının 13 Eylül 2012 Perşembe günü sona ereceğini belirterek, şöyle devam etti:
     Her dönem 5 bin çocuğumuza yüzme öğretiyoruz. Bu yaz 3 dönemde toplam 15 bin çocuğumuz kurslarımızda yüzme öğrendi. Şu anda 4. dönem kurslarımız devam ediyor. 5 bin çocuğumuz daha yüzme öğreniyor. Yüzme kurslarımızdan önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocuklarımız yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye atıyorlardı. Her yaz dönemi 100e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitiriyordu. Yüzme kurslarımız başladıktan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz.
     Yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını kaydeden Aldırmaz, Seyhan ve Yüreğirdeki 2 havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca 2 bin 500 engelli gencimiz bu havuzlarda yüzme eğitimi alıyor dedi.
     Aldırmaz, 48 yüzme havuzuna ilaveten 3 yüzme havuz inşaatının da son aşamaya geldiğini belirterek, Yıl sonuna kadar yüzme havuzu sayımız 51e yükselecek. Önümüzdeki yıl bu sayı daha da artacak ifadesini kullandı.
     Geçtiğimiz 9 yılda 125 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini ifade eden Aldırmaz, kurslara katılanlara havuz kıyafetlerinin ücretsiz verildiğini ayrıca, çocukların fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlandıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi yüzme kursları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER