Büyükşehir Belediyesi ücretsiz kent turu düzenliyor

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz kent turu düzenliyor -Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerini göremeyen vatandaşlar için ücretsiz şehir içi otobüs turu düzenliyor


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerini göremeyen vatandaşlar için ücretsiz şehir içi otobüs turu düzenleyerek Antalyayı tanıtıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Ben Antalyalıyım projesiyle her gün 70 vatandaş, çift katlı gezi otobüsüyle Konyaaltı Caddesi üzerinden Minicity-Kaleiçi-Fikret Otyam Sanat Galerisi ve Soba Müzesine, ardından kıyı şeridinden şehir turu ile Düden Parkına götürülüyor. Gezi Düden Şelalesinde son buluyor.
     Gezi boyunca otobüste bulunan rehberler, güzergah üzerinde bulunan tarihi ve turistik yerler hakkında vatandaşları bilgilendiriyor.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, birçok Antalyalının kentin kültürel ve doğal güzelliklerini hiç göremediğini belirterek, şunları kaydetti:
     Antalyada yaşayıp denizi görmeyen hemşehrilerimiz var. Başlattığımız Ben Antalyalıyım projesiyle bu vatandaşlarımızı kentimizin tarihi-kültürel ve turistik değerleriyle buluşturuyoruz. Fikret Otyam Sanat Galerisi ile resim, fotoğraf ve heykel sanatıyla tanışıyor, Soba Müzesini görme imkanı buluyorlar. Antalyayı tanımayan hemşehrimiz kalmasın istiyoruz. Proje ile kentlilik bilincinin oluşmasına katkı sağlanırken, insanların sosyalleşmelerine de yardımcı olmayı hedefliyoruz.
     Ben Antalyalıyım projesinde yer almak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ASMEK merkezlerine başvurarak, geziye katılabiliyor. İlerleyen zamanlarda projeye katılmak isteyen okullar için de gezi programı yapılması planlanıyor.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi ücretsiz kent turu düzenliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER