Büyükşehir Belediyesi trafik akışını rahatlatmak ve

Büyükşehir Belediyesi trafik akışını rahatlatmak ve sürüş kolaylığını sağlamak için yollara 400 takım kavşak içi, 150 adet de kaplama üstü yön ve bilgi levhası yerleştiriyor


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafiği rahatlatmak ve sürüş kolaylığını sağlamak için yollara 400 takım kavşak içi, 150 adet de kaplama üstü yön ve bilgi levhası yerleştiriyor.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, çalışma kapsamında EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 400 takım kavşak içi (sistem levhası) ve 150 adet de kaplama üstü (başüstü, T tipi, L tipi ve ön gösterici) yön ve bilgi levhasını bulvar ve caddelerde belirlenen yerlere yerleştiriyor.
     Eskisinden büyük olan levhalarda araç sürücüleri ve yayaların kavşak ve yol ayrımlarında gidecekleri yöne ilişkin bilgiler de yer alıyor. Bu kapsamda ana arterler başta olmak üzere Başkentin dört bir tarafında yolların kartviziti levha çalışmaları sürüyor.
     EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, levhalandırma çalışmalarının, asfalt ve çizgi çalışmalarıyla birlikte yürütüldüğünü belirtirken, sürücülerin gece ve gündüz rahatlıkla görebileceği şekilde reflektif malzemelerden yapılan yeni yön levhalarının, en üst kalitede ve uzun ömürlü malzemeler kullanılarak imal edildiğini bildirdi.
     4 milyon nüfuslu iller arasında en rahat trafik akışına sahip şehrin Ankara olduğunu ifade eden yetkililer, 400 takım sistem levhasının da daha önce levha bulunmayan veya levhası eskimiş olan kavşaklara yerleştirilmeye devam edildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Enes Kaplan
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi trafik akışını rahatlatmak ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER