Büyükşehir Belediyesinin kaldırım işgaliyle mücadelesi

Büyükşehir Belediyesinin kaldırım işgaliyle mücadelesi -AESOB Başkanı Sevimçok: Eğer denildiği gibi ortada bir işgal söz konusu ise bunun tek müsebbibi sadece ve sadece esnaf değildir


ANTALYA (A.A) - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Büyükşehir Belediyesinin kaldırım işgaliyle mücadelede kent geneline astırdığı, üzerinde Antalya işgal altında yazılı bilboardlara tepki göstererek, Eğer denildiği gibi ortada bir işgal söz konusu ise bunun tek müsebbibi sadece ve sadece esnaf değildir dedi.
     Abdullah Sevimçok, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan bilboardlardaki ifadelerin esnafı yaraladığını savundu.
     Büyükşehir Belediyesinin Antalyanın yaya öncelikli kent olması ve yayaların kentin sokaklarında rahatlıkla yürüyebilmesi için başlattığı kampanyayı etik olarak kendilerinin de desteklediklerini vurgulayan Sevimçok, esnaf camiasının da bu konuda üzerine düşeni itirazsız yerine getirdiğini kaydetti.
     İşgal kelimesini, yakışıksız ve onur kırıcı bulduğunu belirten Sevimçok, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bu şehrin cadde ve sokaklarını, bizzat belediyeden para vererek kiralayan ve olur olmadık yerlere kondurulan ekmek büfeleri, simit tezgahları, bazı sivil toplum kurum ve kuruluşlarının tezgahları ile özellikle yaz aylarında daha da çoğalan seyyar dondurma tezgahları da işgal etmektedir. Üstelik bu tezgahlar iş ahlakına aykırı biçimde yıllardır dükkanının kirasını, elektriğini, suyunu ve vergisini devlete vererek mesleğini devam ettirmeye çalışan Antalya esnafının dükkanlarının hemen önüne kondurulmakta, bu da esnafın işlerine sekte vurmaktadırlar. Dahası çeşitli yerlerdeki esnaf, dükkanlarının hemen önlerine belediyeden izin alınarak kondurulan bu tür tezgah ve büfelerde, hemen arkasındaki ya da karşısındaki esnafın sattığı ürünlerin aynısı satılmaktadır. Hani kaldırıma tezgah koymak bir işgaldi- Peki bunlar nedir- Eğer ki asıl niyet yayaların daha rahat yürümelerinin sağlanması ise o zaman kaldırımlara kondurularak dükkanlarının önünü kapatan bu tür tezgah ve büfelere de izin verilmemesi gerekmektedir. Bu yüzden eğer denildiği gibi ortada bir işgal söz konusu ise bunun tek müsebbibi sadece ve sadece esnaf değildir.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinin kaldırım işgaliyle mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER