Büyükşehir Belediyesinin iftar çadırları ilgi gördü

Büyükşehir Belediyesinin iftar çadırları ilgi gördü


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin 4 ayrı bölgesinde kurulan iftar çadırları vatandaşlardan ilgi gördü.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, iftar çadırlarını ziyaret eden ve iftarını öğrenciler ile birlikte açan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kendilerine ait olan 4 iftar çadırında günde 3 bin 500 kişinin iftar yaptığını belirtti.
     Böylelikle ramazan ayı boyunca ortalama 100 bin kişiye çadırlarda iftar yapma olanağı sağladıklarını ifade eden Güzelbey, Bizim hedefimiz sayının yüksek olması değil. Önemli olan burada evine yetişemeyen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin mağdur olmaması. Biz insan odaklı hizmetlerimizi her zaman ön planda tutuyoruz dedi.
     Vatandaşlarla sohbet eden Güzelbey, yabancı uyruklu öğrencilerin Gaziantepte okumasını çok beğendiğini dile getirdi. Gaziantepin bu açıdan önemli ve gelişen bir kent olduğunu vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Gaziantepin her yönü ile gelişen bir kent olduğunu görüyoruz. Ülkenin değişik bölgelerinin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden insanlar kentimizi tercih edebiliyor. Bu da bizi gururlandırıyor. Mübarek ramazan ayı ile birlikte vatandaşlarımıza bir takım eğlence programlarının yanında iftar çadırları da kurduk. Burada insanlarımız gönül rahatlığı içinde iftarlarını yapıyorlar. Her gün leziz bir ortamda sıcak yemeklerini yeme imkanı buluyorlar. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin ramazanlarını tekrar kutluyorum.
     Gelenekse Ramazan Şenlikleri programı çerçevesinde yörenin sanatçılarını Gaziantepliler ile buluşturduklarını aktaran Güzelbey, amfi tiyatro ve Masal Parkı içindeki etkinliklere de vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Bu anlamda günde 15 bin civarında vatandaşın etkinliklere katıldığını anlatan Güzelbey, genel anlamda Anadolu ve Gaziantepin kültürünü yansıtmaya çalıştıklarına dikkati çekti.
     Masal Parkında Karagöz-Hacivat gösterisi ile çocukların yanı sıra büyüklerin de neşeli bir gece geçirdiğini anımsatan Güzelbey, 100. Yıl Amfi Tiyatroda ise sanatçıların, türkü ve ilahi grupları ile semazen gösterilerinin yer aldığını kaydetti.
     Güzelbeyin iftar programına, Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Meclis Üyesi Selami Yetkinşekerci, Dış İlişkiler Daire Başkanı Alaaddin Salıcı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Muhtar Akyolun da eşlik ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinin iftar çadırları ilgi gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER