Büyükşehir Belediye Meclisi kararları

Büyükşehir Belediye Meclisi kararları


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısında kent yaşamına ilişkin kararlar alındı.
     Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde ilk olarak, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) mülkiyetindeki doğal ve tarihi sit alanı olan alana cami ve şevkatevi yapılmasıyla ilgili başkanlık yazısı görüşüldü.
     Başkanlık yazısının okunmasının ardından söz alan CHPli meclis üyesi Fazıl Güleken, bölgenin tarihi bir alan olması nedeniyle, AOÇ ile ilgili meclise getirilen protokol ve yazıların komisyonda dikkatlice incelenmesi ve incelendikten sonra onaylanması gerektiğini savundu. Konuşmaların ardından oylamaya sunulan başkanlık yazısı oy çokluğuyla kabul edildi.
    
     -Neşet Ertaşın ismi Keçiörende yaşayacak-
    
     Meclis gündemine gelen, Keçiören ilçesi Şehit Hakan Turan Sokak, Aksaray Caddesi, Fatih Caddesi ve Nuri Pamir Caddesini kesen meydana, geçen ay vefat eden Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaşın adının verilmesi yönündeki başkanlık yazısı da oy birliğiyle kabul edildi.
     Ayrıca Kilis Belediyesinin talebi üzerine, Kilisteki Suriyelilerin kaldığı kamplara kömür, gıda, battaniye ve temizlik seti gibi yardımların yapılmasına belediye meclisinde oy çokluğuyla karar verildi.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Meclisi kararları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER