Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:

Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Konyada bu zamana kadarki en yüksek asfalt yatırımını gerçekleştirdik


KONYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyada bu zamana kadarki en yüksek asfalt yatırımını gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, 2012nin asfaltta yatırım seferberliği yılı ilan ettiklerini ifade etti.
     Bütün şehir girişlerinde ve şehrin önemli caddelerinde büyük çalışmalara imza atıldığını dile getiren Akyürek, Yapılan yoğun çalışmaların ardından Konyada bu zamana kadarki en yüksek asfalt yatırımını gerçekleştirdik dedi.
     Başkan Akyürek, asfalt kalitesinin yükseltilmesi, en iyinin yakalanması ve engelsiz yollar oluşturulması konusunda 2012 yılında ciddi mesafeler aldıklarını söyledi.
     Nüfus ve bütçe kriterleri dikkate alındığında bunun bir Türkiye rekoru olduğunu vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:
     2012 yılında şehir merkezinde 688 bin ton asfalt kullanarak bu konuda Konya tarihinin asfalt rekorunu kırdık. 2012 yılında sadece asfalta 40 milyon lira fazla para harcadık. Kaliteden ödün vermeden çalışmaları sürdürdük. Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki yaklaşık 1000 kilometrelik cadde ve yolun tamamının 2013 yılı sonuna kadar mutlaka elden geçirilmiş ve yenilenmiş olacak. Yapılan yatırımlarla şehrin standardı sürekli yükseldi. Engellilerin kullanımına uygun kaldırımları, bisiklet yolları, peyzaj düzenlemeleri ve asfalt kalitesiyle Konya bu konuda Türkiyeye örnek olmaya devam edecek.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER