Büyükelçi Vaskunlahtiden Vali Harputa ziyaret

Büyükelçi Vaskunlahtiden Vali Harputa ziyaret -Finlandiyanın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti, Harputu makamında ziyaret etti


BURSA (A.A) - Finlandiyanın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Bursa Valisi Şahabettin Harputu makamında ziyaret etti.
     Heykeldeki Valilik binasında gerçekleşen ziyarette, Harput, Vaskunlahtinin Türkiye ile Finlandiya arasındaki güçlü ilişkilerin güzel bir göstergesi olarak Bursaya geldiğini söyledi.
     Harput, iki ülke arasındaki köklü ilişkilerin çok eskilere dayandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Karşılıklı sevgi, saygının ötesinde ekonomik, ticari, kültürel ve turizm ilişkilerinin de son derece güçlü olduğunu biliyoruz. Bu ziyaretin, Türkiye ile Finlandiya arasındaki ilişkilere katkı yapacağını düşünüyorum. Ayrıca Finlandiyanın Oulu şehri ile Bursa arasında da ayrı bir ilişkinin olduğunu biliyoruz. Çok sıcak ve güçlü ekonomik ilişkiler var. Bu ziyaretle bu ilişkilerin daha da yukarılara çıkacağına inanıyorum."
     Bursaya ilk kez geldiğini dile getiren Vaskunlahti ise sanayileşme bakımından çok önemli bir kentte bulunduğunu anlattı.
     Kentte bulunmasının temel amacını, Bursa ile Finlandiyadaki şirketler arasında ileriye dönük olabilecek iş birliklerini geliştirmek olarak niteleyen Vaskunlahti, Finlandiya merkezli Componenta firmasının, Bursanın 13üncü büyük firması olduğunu vurguladı.
     Finlandiyalı firmaların, Bursa için daha fazla fırsatlar sunacağını belirten Vaskunlahti, "Gün boyunca organize sanayi bölgelerine ve firmalara yapacağımız ziyaretlerde ileriye dönük işbirlikleri gelişecektir" diye konuştu.
     Daha sonra Harput, Vaskunlahtiye İznik çinisi hediye etti.
     Ziyarette, Finlandiya Ticaret Müsteşarı Mika Mickemsson, Finpro Genel Müdürü Şamil Yavan, Türk-Finlandiya İş Konseyi Başkan Yardımcısı Yılmaz Çakır hazır bulundu.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Büyükelçi Vaskunlahtiden Vali Harputa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER