Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Giresunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Giresunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
     Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Dursun Ali Şahin, beraberinde AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu ile makamında Cumhurbaşkanı adına tebrikleri kabul etti.
     Valilik bahçesinde devam eden törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kılıçaslan, 30 Ağustos Zafer Bayramının, zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman Türk ordusunun Sakarya ve Dumlupınarda şahlanışının 90. yıl dönümü olduğunu söyledi.
     Kılıçaslan, 30 Ağustosun, hürriyet ve vatan aşkıyla coşan Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İstiklal harbini kazandığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gün olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Türk tarihi hiçbir milletin tarihiyle kıyaslanmayacak ölçüde eşsiz zaferlerle doludur. Galibiyetimizle sonuçlanan savaşlar genellikle Ağustos ayına rastlamaktadır. Bu zaferlerden Malazgirt Meydan Muharebesi ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi daha derin anlamlar ifade etmektedir. Malazgirt Meydan Muharebesi ile Türk devletinin temeli atılarak Anadolunun Türklüğü onaylanmış, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile de devletimiz yeniden kurularak ülke bütünlüğümüz sonsuza kadar parçalanmayacak şekilde sağlanmıştır. Türkün olağanüstü gayret ve gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Bu zaferleri kazanarak dosta güven, düşmana korku veren kahraman ordumuzla milletçe gurur duymaktayız. Bu zafer sadece bir askeri zafer değil Anadoluda milli ve siyasal birliği sağlayan bir dönüm noktasıdır. En zor şartlarda ülkesini savunan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bugün ve gelecekte de Türkiyeyi koruma, kollama görevini yürütecektir. Buna milletçe güvencimiz tamdır.
     Konuşmanın ardından tören, öğrencilerin okuduğu şiirler, halk oyunları gösterileri ve tören geçişinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER