Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Samsun Valisi Aksoy: -23 Nisan da önemlidir, 19 Mayıs da önemlidir, 30 Ağustos da önemlidir... Cumhuriyet Bayramımız da çok önemlidir. Dolayısıyla bu bayramları, Cumhuriyetimizin hangi şartlarda


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 23 Nisan da önemlidir, 19 Mayıs da önemlidir, 30 Ağustos da önemlidir... Cumhuriyet Bayramımız da çok önemlidir. Dolayısıyla bu bayramları, Cumhuriyetimizin hangi şartlarda nasıl kurulduğunu anlamak ve anlatmak bakımından bir fırsat olarak değerlendirmek durumundayız dedi.
     Aksoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Samsun Valiliği tarafından Yelken Kulüpte düzenlenen resepsiyonda, eşi Hülya Aksoy ile katılımcıların bayramını kutladı.
     Resepsiyona, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmazın yanı sıra askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı.
     Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Aksoy, 30 Ağustos Zafer Bayramının tüm Türkiye için önemli bayramlardan biri olduğunu söyledi.
     Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ciddi zorluklar içerisinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Aksoy, Bu bakımdan gençlerimize Cumhuriyetin hangi şartlarda nasıl kurulduğunu çok iyi anlatmak mecburiyetindeyiz. Bunun değerini bilmek durumundayız diye konuştu.
     Bir gazetecinin, vatandaşların milli bayramlara olan ilgisinin azaldığına yönelik sorusu üzerine Vali Aksoy, şunları kaydetti:
     Bayramlarımız, bizim için ülkemiz için önemlidir. 23 Nisan da önemlidir, 19 Mayıs da önemlidir, 30 Ağustos da önemlidir... Cumhuriyet Bayramımız da çok önemlidir. Dolayısıyla bu bayramları, Cumhuriyetimizin hangi şartlarda nasıl kurulduğunu anlamak ve anlatmak bakımından bir fırsat olarak değerlendirmek durumundayız. Bu düşünce ve duyguyla bayramlara yaklaşırsak zannediyorum daha iyi sonuçları hep beraber görürüz. Bu bakımdan bu bayramlar, insanlarımızın ülkesine, ülkesinin değerlerine, Cumhuriyetin varlığının sürdürülmesine katkı sunan özel günlerdir. Bu boyutuyla değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim.
    
     Muhabir: Fatma Kalay / Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER