Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Osmaniyede tören düzenlendi


OSMANİYE (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Osmaniyede düzenlenen törenle kutlandı.
     Devlet Bahçeli Meydanında düzenlenen törenler Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Vali Celalettin Cerrah, şeref defterine şunları yazdı:
     Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini sağlamlaştıran büyük zaferin 90. yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içindeyiz.
     Ya istiklal , ya ölüm! parolası ile başlayan mücadele ile elde edilen büyük zafer, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin, kahraman ordularımız ve milletimizin dize getirmesinin destanıdır.
     30 Ağustos 1922 Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.
     Türk milleti, emsalsiz mücadele sonunda kazandığı bu zaferle; Türkün bir tarih adı olduğunu ve asla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya açıkça ilan etmiştir.
     Yüce Atatürk, bize emanet ettiğin bu vatanı, her türlü tehlikeye karşı hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan koruma ve kollama görevini sonsuza dek yerine getireceğiz. Bu kutsal görevi yerine getirirken ilkelerinden aldığımız güçle, işaret ettiğin uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdüreceğiz.
     Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.
     Vali Cerrah, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı Kadir Kara, askeri araçla törenlere katılan halkı selamladı.
     Daha sonra, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı konser verdi ve resmi geçit töreni düzenlendi.
     Vali Cerrah, çocuklarla bayramlaşıp, yer fıstığı drajesi hediye etti.
     Vatandaşlarla da bayramlaşan Vali Cerrah, belediye başkanı Kadir Kara ve Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Cerenle birlikte Osmaniye Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Parkındaki vatandaşlarla çay içti.
     Esnafla da bayramlaşan Vali Cerrah yanındaki ekibiyle birlikte yapımı süren Osmaniye Kent Müzesinde incelemelerde bulundu.
     Osmaniyenin Düziçi ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. Yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
     Kaymakamlıkta yapılan kutlama töreninde Kaymakam Nevzat Şengök, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serdar Arbaş ve Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı Atatürk büstüne çelenk koydu.
     Öğrencilerin günün anlamıyla ilgili şiir okumasının ardından, törene katılan kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Kaymakam Nevzat Şengök, Garizon Komutanı Serdar Arbaş ve Belediye Başkanı Ökkeş Namlı tebrikleri kabul etti.
     Törene Ellek Belediye Başkanı İshak Yeşildemir, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Önal, Atalan Belediye Başkanı İbrahim Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Mustafa Demirbaş/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER