Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz


KONYA (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında, Konyanın ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.
     Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikal edişinin 74. yıl dönümünde Beyşehirde anıldı.
     Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu.
     Çalan sirenler eşliğinde bayraklar yarıya indirilirken, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından anıt alanındaki tören son buldu.
     Törene, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
    
     -Seydişehir-
    
     Seydişehir Hükümet Alanında düzenlenen törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve beraberindekiler, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Törenin ardından protokol üyeleri anma törenine katılmak üzere Seydişehir Belediye Düğün Salonuna geçti.
     Seydişehir Fen Lisesinin düzenlediği anma töreninde okul müdürü Fatih Küçükün yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler, 10 Kasım için hazırladıkları gösteriyi sundu.
     Törene, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Demirtaş, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Karapınar-
    
     Karapınar Cumhuriyet Alanında çelenklerin konulmasından sonra İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi salonunda anma programı gerçekleşti.
     Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Müdürü Kazım Gür, konuşma yaptı.
     Törene, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Karapınar Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, Karapınar Belediye Başkan Vekili Duran Karagöz, SÜ Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Murat Çiftçi ile diğer daire amirleri katıldı.
    
     -Sarayönü-
    
     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Sarayönünde de özlemle ve saygıyla anıldı.
     Sarayönü Hükümet Konağında bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören sona erdi.
     Halıcı İlkokul Müdürlüğü tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürkü Anma Programı, Ladik Belediye Düğün Salonunda gerçekleşti.
     Törene, Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, Sarayönü Garnizon Komutanı Mehmet Derin, Sarayönü Belediye Başkanı Mehmet Güney, Daire Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     -Kulu-
    
     Kulu ilçe merkezinde bulunan Atatürk Anıtı önündeki törende, Atatürk büstüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Kulu Belediyesince çelenk sunuldu.
     Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Merkez İlköğretim Okulu tarafından okulun salonunda düzenlenen anma programı ile devam etti.
     Merkez İlköğretim Okulunda düzenlenen programa, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Levent Özlü, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Kulu Emniyet Müdür Vekili Yahya Et, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER