Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. yılında Konya, Karaman ve Aksarayda anıldı


KONYA (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Konya, Karaman ve Aksarayda anıldı.
     Konyada düzenlenen törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri erkan, gaziler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Konya Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, siyasi partilerin il başkanlıkları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende, Atatürkün ebediyete intikal ettiği saat 9.05te siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Doğan, Atatürkün muasır medeniyetlere ulaşma hedefini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
     Anma törenleri Konya Devlet Tiyatrosu Salonundaki etkinlikle devam etti. Buradaki törende ise günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Karatay Cemil Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, 10 Kasım için hazırladıkları gösteriyi sundu.
    
     -Karaman-
    
     Karamanda Atatürk Anıtında gerçekleştirilen törene, Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Karaman Valiliği, Garnizon komutanlığı, Belediye Başkanlığı, TBMMde grubu bulunan partilerin il başkanlıkları ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerinin bırakılmasının ardından, saat 9.05te saygı duruşunda bulunuldu.
    
     -Aksaray-
    
     Aksarayda Hükümet Meydanında düzenlenen törene Aksaray Valisi Selami Altınok, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Nevzat Palta, askeri ve mülki erkan, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Tören, Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikal ettiği 09.05te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören, Belediye Toplantı Salonunda düzenlenen anma programıyla devam etti.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / Mehmet Çetin / Adem Koçak
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER