Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yılında Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdırda tören düzenlendi (Fotoğraflı - Görüntülü)


IĞDIR (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yılında Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdırda tören düzenlendi.
     Havuzbaşında düzenlenen törende, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     Saat 09.05te iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla buradaki tören sona erdi.
     Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde devam eden anma etkinliğinde, Topçu Albay Murat Yıldırım, Atatürkün Hayatı konulu sunum yaptı.
     Bu arada, CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, Havuzbaşındaki törenin ardından, partisinin çelengini Atatürk Anıtına sundu.
     Cananoğlu, kendilerinin anıta çelenk bırakılmasına izin verilmediğini öne sürerek, tepki gösterdi.
    
     -Kars-
    
     Kars Valisi Eyüp Tepe, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunan törene katılan vatandaşlar Atatürk Anıtına karanfil bıraktı. Daha sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonunda devam eden anma töreninde, 10. Yıl Nutku dinletildi.
     İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürkün biyografisi, Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ataya cevabı okundu. Tören, Atatürk oratoryosunun ardından Atatürkün sevdiği şarkı ve türkülerinden oluşan dinleti sunuldu.
    
     -Ağrı-
    
     Ağrıda Abide Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
     Halk Eğitim Merkezi Salonunda Şerife Bacı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma programında, günün anlam ve önemini belirten Atatürkün Kızları adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
     Günün anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
    
     -Ardahan-
    
     Valilik binası önünde düzenlenen törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkan Vekili Yusuf Demirci ve diğer yetkililer katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, tören Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde devam etti. Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Uyanıker, burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
     Program, şiirlerin okunması ve oratoryo ile son buldu.
    
     -Iğdır-
    
     Zübeyde Hanım Bulvarındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonunda düzenlenen anma programında konuşan Piyade Binbaşı Hakan Bağbaba, Atatürkün ömrü boyunca Türk milletinin bağımsız ve uygar bir ulus haline getirmek için çalıştığını belirterek, Bu büyük insanın yokluğunu yüreğimizde hissediyoruz. Birçok devlet adamı Atatürkün başarılarından bahsetmişlerdir. Atatürk çok yönlü bir insandı. İyi bir devlet planlayıcısı, iyi bir diplomat, örnek bir liderdi dedi.
     Program, öğrencilerin şiir okuması ve oratoryo gösterisiyle son buldu.
    
     Muhabir: Ekip / Zehra Melek Çat / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER