Bütçe gerçekleşmeleri

Bütçe gerçekleşmeleri -KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: -Bu yıl özelleştirme gelirlerinin bütçeye olumlu fayda sağlayacağını bekliyoruz -Umarız Ocak ayında pozitif olan bütçe performansımız önümüzdeki aylarda da deva


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bu yıl özelleştirme gelirlerinin bütçeye olumlu fayda sağlayacağını bekliyoruz. Umarız Ocak ayında pozitif olan bütçe performansımız önümüzdeki aylarda da devam eder dedi.
     Zeytinoğlu, Maliye Bakanlığı tarafından açılanan Ocak ayı bütçe uygulama sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bütçenin ocak ayında 5,9 milyar dolar ile fazla verdiğini hatırlatarak, vergi gelirleri ve sermaye gelirlerindeki artışın önemine dikkat çekti.
     Bütçenin önemsedikleri göstergelerden biri olduğunu ifade eden Zeytinoğlu, dengeli bir bütçenin kredi maliyetlerini ve Türkiyenin notunu da olumlu etkileyeceğini vurguladı.
     Bu yıl özelleştirme gelirlerinin bütçeye olumlu fayda sağlayacağını bekliyoruz diyen Zeytinoğlu, Umarız Ocak ayında pozitif olan bütçe performansımız önümüzdeki aylarda da devam eder ifadelerini kullandı.
     Zeytinoğlu, geçen yılın Kasım ayındaki işsizlik oranının yüzde 9,4 ile beklenen bir artışın gerçekleştiğini belirterek, artışın sezonsal nedenlere bağlı olarak yaşandığını kaydetti.
     Yıllık işsizlik oranının ilk 11 ayın ortalamasında yüzde 9,1 oranında görüldüğünü ifade eden Zeytinoğlu, şunları kaydetti:
     Yıllık ortalamanın da yüzde 9,1 düzeyinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. İşsizliğin 2012 yılında çevremizdeki tüm olumsuz etkenlere rağmen iyi bir performans gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Bütçe gerçekleşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER