Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcı:

Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcı: -Bu 4 sene içinde İbrahim Yazıcı yönetimi ne yapmış- Neresi kötü. Bugüne kadar hiç duyulmamış yönetim istifa ona benzer şeyler. Yani ben gidersem ne düzelecek- -Ben tabi ki çok yoruldum, esas y


BURSA (A.A) - Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, taraftarların yönetimi istifaya çağırmasına ilişkin, Bu 4 sene içinde İbrahim Yazıcı yönetimi ne yapmış- Neresi kötü. Bugüne kadar hiç duyulmamış yönetim istifa ona benzer şeyler.Yani ben gidersem ne düzelecek- dedi.
     Yazıcı, Özlüce Tesislerinde yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, bugünlerde Bursaspor tarihinde görülmemiş yoğun bir dönem geçirdiklerini söyledi.
     Böyle bir toplantıyı düzenlemeye aniden karar verdiğini ifade eden Yazıcı, kulüp yetkililerinin açıklaması olmadan birçok teknik direktörün adının yazılıp çizildiğini ve bazı oyuncuların başka takımlara gönderildiğini belirtti.
     Yazıcı, Ertuğrul Sağlam ile yıllarca beraber çalıştıklarını ve bu sürecin çok uyumlu geçtiğini dile getirerek, Sağlamın da Bu uyum olmasaydı, başarılar elde edilemezdi yönünde beyanatının bulunduğunu anımsattı.
     Ertuğrul Sağlamın görevine en azından sezon sonuna kadar devam edeceğini düşündüklerine değinen Yazıcı, Ben söyledim geçenlerde, (B) planım yok. Biz Sağlama güvendik. Benim Türkiyede tanımadığım, Türkiye dışında birçok şeyi hemen halledebileceğim isimler mi yok- Ama ben bunları aklımdan bile geçirmedim. Herhangi biriyle de yarın Ertuğrul hoca ayrılırsa kimi getiririm diye düşünerek, görüşmedim diye konuştu.
     Yazıcı, teknik direktör konusunda hemen bir günde karar vermek istemediklerini ancak iyi bir teknik adamla anlaşmak için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, Son senelerde başarılı sezonlar geçiren Bursasporun teknik heyeti de herhalde sıradan kişiler olamaz. Onun için de bu konuda henüz karar veremedik ifadesini kullandı.
    
     -Sağlamın demeçleri-
    
     Ertuğrul Sağlamın, verdiği demeçlerde, İki yıldır gereken desteği bulamadık dediğine değinen Yazıcı, buna da katıldığını söyledi.
     Yazıcı, desteğin çok yönlü olması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Bu destek çok yönlü. Taraftar açısından da başka açılardan da... Evet, maalesef bu desteği göremedik. Hatırlarsanız ben de daha önce dile getirdim, Bursa şehir olarak bize sahip çıksın. Bursaspor iyiye giderse hepimiz gururlanırız ama Allah göstermesin ters bir gidişte de hepimiz üzüleceğiz. Bence en fazla üzülen sizler olursunuz (medya mensupları). Her gün sabah akşam Bursaspor ile yatıp kalkıyorsunuz. Yani kötü haberi kimse dinlemek istemez. Kötü görünümü kimse görmek istemez.
     Geçen Divan Kurulu toplantısında da anlattım. Bugüne kadar hiç olmayan protestolar. Ben bu protestoların nereden nasıl geldiğini iyi biliyorum. diyen Yazıcı, şöyle devam etti:
     Bunlara müsaade edilmemeli. Müsaade ederseniz ne olur, kaos olur. Bu kadar olumsuzluları yazma yerine olumlu şeyleri düşünüp yazsaydınız, bu günlerde bunları konuşma durumda kalmazdık. Yani ben kendime soruyorum; 4 yıldır kötüye giden ne var. Başımıza gelmeyen kalmadı. Sağlığımız pahasına neler olduğunu son günlerde biliyorsunuz. Yani bunu bir ajitasyon gibi söylemiyorum.
     Ben tabi ki çok yoruldum, esas yorulan benim. Ama o (Ertuğrul Sağlam) gitti, biz kaldık. Sayın Sağlam da senin olmadığın yerde yokum dedi. Ben bugün bırakıyorum desem bile, kongre yapacaksın, şunu yapacaksın, bunu yapacaksın... Ben bırakacak olsam bile arkamda kötü bir itibar bırakmak istemem. Ama bu kaosu geçmek lazım. Bana göre kaosu yaratmak isteyenler var.
     Bu 4 sene içinde İbrahim Yazıcı yönetimi ne yapmış- Neresi kötü. Bugüne kadar hiç duyulmamış yönetim istifa, ona benzer şeyler. Yani ben gidersem ne düzelecek- Onu ben de bileyim, ona göre de bir hareket tarzı çizeyim.
    
     -Daha yeni kongre yaptık-
    
     Yazıcı, Bursasporda kongrenin daha yeni yapıldığını ancak aday çıkmadığını hatırlattı.
     Kongrede kimse çıkmadı, niye herkes ayakta alışladı diyen Yazıcı, bugüne kadar taraftarlarla ilgili de hiç kötü bir söz söylemediğini, aksine, Bursaspor, taraftarıyla bütün olursa başarıya gider yönünde söylemleri bulunduğunu vurguladı.
     Son zamanlarda taraftarların ilgisizliğini anlamakta güçlük çektiğini dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:
     Öyle maçlar oldu, kimse yok. Bursaspor 2. ligde oynarken stat doluyordu. Kötüye giden ne- Bunu hakikaten anlamak istiyorum. Dışarıdan, Premier Ligden oyuncu alıyoruz. Bursaspor bundan 5 sene evvel bu verdiğimiz paraların iki katını verse, bir oyuncu gelir miydi- Niçin geliyorlar- Bursaspor Avrupada tanındığı, marka haline geldiği için. Bursaspor marka olmasa, ciddi bir kulüp havasında olmasa gelir mi- Çünkü kulüp eski Bursaspor değil. Bundan sonra Bursasporun daha iyi yerlere gitmesi lazım. Onun için gelin hep beraber Bursaspora sahip çıkalım.
     Benim bu kulüpten manevi haz dışında ne beklentim var. Bursasporun daha iyi yere gelmesi için uğraşıyoruz, hevesimizi kırmayın. Bursaspor için bu günler çok kritik. Hiçbir yer sahipsiz kalmaz. Tabi bu arkadaşın (Ertuğrul Sağlam) yeri de dolacak. Mutlaka da dolması lazım. Yarın ben ayrılsam, benim de yerim dolacak.
    
     -Tuncay Şanlı, karakterli bir çocuk
    
     Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Tuncay Şanlıyla ilgili bir soruya karşılık, Tuncay Şanlı, aslında çok karakterli bir çocuk dedi.
     Tuncayın Fenerbahçeye attığı golün ardından yaptığı hareketi fark etmediğini, kendisine daha sonra anlatıldığını belirten Yazıcı, Bana göre, gol atsın, sevinmesin. Sanıyorum Muhammed gol atmış ve sevinmemişti. Neden, Bursadan yetişti. Sevinmemesi de çok doğal ama işini yaptı, gol attı diye konuştu.
     Toplantı çıkışında gazetecilere, Eğer aday olan varsa yarın gelsin, biz görevi devredelim, siz de ona gerekli desteği verin diyen Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Faruk Çelikin ricası üzerine Bangurayı sezon sonuna kadar Şanlıurfaspora verdiklerini de kaydetti.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Harun Kaymaz / Musa Samur
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER