Bursa Valisi Harput:

Bursa Valisi Harput: -Şeftali bahçelerini zaman zaman kestik, sanayi alanlarına çevirdik, yanlış yaptık, ama artık bu yanlış bitti


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şehabettin Harput, Şeftali bahçelerini zaman zaman kestik, sanayi alanlarına çevirdik, yanlış yaptık, ama artık bu yanlış bitti dedi.
     Vali Harput, 2012 Şeftali Yılı kapsamında Gürsu Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen panelde, yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren Bursanın sembolü olan ürünlerin markalaşması için üretici ve tüm destek örgütleriyle çalıştığını söyledi.
     Harput, yapılan yanlışlara dikkati çekerek, Şeftali bahçelerini zaman zaman kestik, sanayi alanlarına çevirdik, yanlış yaptık, ama artık bu yanlış bitti. Bundan sonra bu yanlışın önüne geçme noktasında kesin kararlıyız dedi.
     Şeftali üretiminde gerilemenin yaşandığını belirten Harput, ancak yapılan çalışmalarla birim alanda alınan ürünün ve kalitesinin arttığını ifade etti.
     Entegre Kontrolü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında, şeftalilerinde kalıntı analizi yaptırılan ve temiz çıkan üreticilere sertifika verildi.
    
     Muhabir: Bursa
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursa Valisi Harput: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER