Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde tahliye kararı

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde tahliye kararı ve eylem -Terminali işleten Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ, kira borcu yüzünden Boy-Koopa bağlı yazıhaneler için tahliye kararı çıkardı -Boy-Koopa bağlı yazıhan


BURSA (A.A) - Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalini işleten Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş (BURULAŞ), kira borcu yüzünden Bursa Otobüsçüleri Temin ve Tevzi Kooperatifine (Boy-Koop) bağlı yazıhaneler için tahliye kararı çıkardı.
     Boy-Koopa bağlı yazıhaneler ise bunun üzerine bilet kesmeme eylemi yaptı.
     Boy-Koop Genel Müdürü Bülent Yörü, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerinin sözleşme yapmak ve kiralarını ödemek istediklerini, ancak BURULAŞ yetkililerinin buna olumlu bakmadıklarını savundu.
     Yörü, bugün tahliye kararının alındığını belirterek, Biz tepkimizi dile getirmek için bilet kesemiyoruz. Yani biz burada bir grev yapmıyoruz. Ancak BURULAŞın yetkilileri, çevik kuvvet ve diğer yetkililerle gelerek, şu anda Tüm yazıhaneleri boşaltın diyorlar. Sıkıntımız bu diye konuştu.
     Yolcuların mağduriyetinden kendilerinin de rahatsızlık duyduklarını ifade eden Yörü, bilgisayarlarının kapalı olması sebebiyle bilet kesime işlemlerini yapamadıklarını ileri sürdü.
    
     -BURULAŞ Genel Müdürü-
    
     BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın ticari bir mesele olduğunu belirterek, yazıhane sahiplerine gerekli tüm toleransları sağladıklarını söyledi.
     Fidansoy, tüm iyi niyetlerine rağmen 14 aydır kiraların ödenmediğini ifade ederek, Geçen sene büyük zorlukla bir önceki yılın kiralarını tahsil ettik. Ama geçen yılın nisandan bu yana hiç kira ödemediler. Aylık kira 4 bin lira. Bu parayı ödememek için direndiler, şimdi de faizleri birikti, hiç ödemek istemiyorlar. Bu nedenle biz de tahliye kararı çıkarttık diye konuştu.
     Bu arada, seyahat etmek üzere terminale gelen yolcular ise duruma tepki gösterdi. Yolculardan Taner Yıldız, AA muhabirine, Adanaya gitmek üzere terminale geldiğini, ancak önceden aldığı biletin iptal edildiğini öğrendiğini söyledi. Yıldız, Benim bugün gitmem lazım. Ne olduğunu bilmiyorum, ama nereye gitsem bilet verilmiyor. Benim şu an Adanaya gitmem lazım. Önceden bilet kestirdik, ama bilet iptal edilmiş dedi.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz/Volkan Bayraktar/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde tahliye kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER