Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Dündar:

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: -Belediye bütçesinin yüzde 75ini yatırımlara aktardık


BURSA (A.A) - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Belediye bütçesinin yüzde 75ini yatırımlara aktardık dedi.
     Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren bin 166 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
     Geliştirdikleri projelerle Bursaya hitap ettiklerini belirten Dündar, Göreve geldiğimizden beri yatırımlarımız devam ediyor. Belediye bütçesinin yüzde 75ini yatırımlara aktardık. Hizmete açtığımız katlı otoparklar sayesinde şehrin merkezindeki trafik yoğunluğunun azalmasına büyük bir katkı sağladık. Katlı otopark projeleriyle Bursanın 3 bin araçlık otopark kapasitesini 4 bin 500e çıkarttık. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde bu merkezler, üzerinde farklı aktivitelerin düzenlenmesine imkan sağlıyor diye konuştu.
     Yaptıkları meydan düzenlemeleriyle Osmangazinin nefes aldığını dile getiren Dündar, Başlattığımız kampanya ile 700 bin fidan toprakla buluştu. Hizmete açtığımız 38 spor tesisimiz ile birlikte amatör spora olan desteklerimizi de sürdürüyoruz. 189 okula çeşitli hizmetler götürdük. İmar uygulamaları ile elde edilen 14 bin 400 metre karelik alanda 24 derslik, yatakhane, spor salonu, konferans ve eğitim salonlarının yer alacağı Murat Hüdavendigar Lisesini 18 ayda tamamlayıp hizmete açacağız. Belediyespor bünyesinde 1 dünya, 7 Avrupa, 30 balkan ve 6 Türkiye olmak üzere 44 şampiyon yetiştirdik ifadelerini kullandı.
     Dündar, kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini ve dönüşümün ardından ilçedeki çarpık kentleşmenin ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.
    
     -TMMOB ziyareti-
    
     Bu arada Dündar, Danışma Meclisinden önce de Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Hüseyin Murat Arabacı ve 2. Başkan Tahsin Tarı makamında kabul etti.
     Dündar, Bursanın kimsenin tekelinde olmadığını belirterek, Bizler gelip geçiciyiz, asıl olan kentimiz. Hizmet için talip olduğumuz makamda bu gün bizler oturuyoruz, yarın başkaları olacak. Ancak hepimizin ortak noktası yaşadığımız kentimiz. Osmangazinin bugününü ve geleceğini planlarken, alanında uzman kişilerin fikirleri, görüş ve önerileri bizim için son derece önemli. Jeofizik Mühendisleri Odasının, yaptığımız çalışmalarda bize verdiği destek katkıları için kendilerine teşekkür ediyorum dedi.
     Arabacı ve Tar da Dündara desteklerinin süreceğini söylediler.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER