Bursa Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bursa Koordinasyon Kurulu Toplantısı -Vali Harput: "Ciddi bir orman tahribatını biz yapmışız. Bugün onun bedelini hep beraber yaşıyoruz"


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Ciddi bir orman tahribatını biz yapmışız. Bugün onun bedelini hep beraber yaşıyoruz" dedi.
     Vali Harput, Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen Koordinasyon Kurulu Toplantısında, Türkiyenin, orman örtüsü bakımından yeterli olmadığını söyledi.
     Bursanın zengin bir yeşil doğaya sahip olduğunu kaydeden Harput, şöyle konuştu:
     "Ciddi bir orman tahribatını biz yapmışız. Bugün onun bedelini hep beraber yaşıyoruz. Bursa Orman Teşkilatının çok güzel çalışmalarını yakından takip ediyor ve destek veriyorum. Çünkü orman, insana huzur veriyor, sıkıntısını stresini alarak ilaç gibi geliyor. Sıkıntılı zamanlarımda orman, çiçek bahçesi ya da hoş bir musiki, benim ilacımdır. Ormana ne kadar değer versek yeterlidir diyemeyiz."
     Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise Bursanın, "Yeşil Bursa" olarak bilindiğini hatırlattı.
     Bursanın yüzde 45inin ormanlarla kaplı olduğu bilgisini veren Coşkun, şunları kaydetti:
     "Bursada 42 milyon metreküp kadar orman servetimiz var. Bu ormanlarımız her yıl hacimsel olarak 1 milyon 250 bin metreküp artıyor. Biz de her yıl bu artışın yaklaşık yüzde 50sini yani 635 bin metreküpünü ormanlarımıza bakım, seyreltme, ferahlandırma maksadıyla alıyoruz. Ormanlarımız her yıl daha iyiye gidiyor. Bursa ormanlarının karbon tutma kapasitesi yaklaşık 33 milyon ton. Oksijen üretimi ise yılda 3,5 milyon ton."
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bursa Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER