Bursa ile Kosova arasındaki dostluk köprüsü

Bursa ile Kosova arasındaki dostluk köprüsü güçleniyor -Kosova Priştina Üniversitesi Gilan Eğitim Fakültesinde tarih ve coğrafya eğitimi gören 45 öğrenci, 4 günlük program için Bursaya geldi


BURSA (A.A) - Kosovanın Priştina Üniversitesi Gilan Eğitim Fakültesinde tarih ve coğrafya eğitimi gören 45 öğrenci, AK Parti Osmangazi Gençlik Kollarının davetlisi olarak, 4 günlük program için Bursaya geldi.
     Kosovalı üniversiteli gençler, kentin, Ulucami, Kapalı Çarşı, Cumalıkızık, Tophane, İnkaya Çınarı, Ördekli Hamamı ile Sukaypark, Mudanya gibi tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
     AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı Ali Sait Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kosovalı gençlerin özellikle partilerinin ekonomik programını çok merak ettiğini, en çok bu konuda kendilerinden bilgi alındığını söyledi.
     Haziran ayı başında Kosova Ulusal Gençlik Yapılanması teşkilatının davetlisi olarak Kosovaya gittiklerini kaydeden Adiloğlu, bu karşılıklı ziyaretlerin bundan sonra da devam edeceğini, hatta Kosovalı gençlerle ortak projelere imza atmak istediklerini kaydetti.
     Adiloğlu, Kosovalı üniversite öğrencilerinin yüksek lisanslarını Türkiyede yapma konusunda oldukça istekli olduğunu ifade ederek, Kosovadan bu konuda gelecek taleplere yardımcı olacağız dedi.
     Kosova ile Türkiye özellikle Bursa arasında çok ciddi tarihsel bağlar bulunduğuna dikkati çeken Adiloğlu, bu bağların güçlenmesi daha ileriye taşınması noktasında büyük çaba sarf edeceklerini sözlerine ekledi.
     Kosova Ulusal Gençlik Yapılanması Başkanı Mensur Morina da Bursaya 3üncü kez geldiklerini ve artık kendilerini kendi evlerinde gibi hissettiklerini anlattı.
     Türkiyenin Kosovanın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu dile getiren Morina, Bizi çok iyi ağırlayan AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı Ali Sait Adiloğlu ile arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir program geçiriyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa ile Kosova arasındaki dostluk köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER